Βρυξέλλες: Αναβλήθηκε η ψηφοφορία για το νέο «προφίλ» των προϊόντων καπνού

09:43 6/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι Γερμανοί και Βρετανοί ευρωβουλευτές της κεντροδεξιάς πτέρυγας πίεσαν για αυτή την καθυστέρηση με το επιχείρημα ότι δεν είχαν το χρόνο να τη μελετήσουν.

«Το κείμενο της Επιτροπής Περιβάλλοντος μας εστάλη πολύ γρήγορα και δεν είχαμε το χρόνο να το συζητήσουμε» δήλωσε ο ευρωβουλευτής Χέρμπερτ Ρόιλ.

Η αναθεωρημένη οδηγία υιοθετεί μέτρα προκειμένου το κάπνισμα ως συνήθεια να απωθήσει τους νέους ενώ να οδηγήσει όσο το δυνατόν περισσότερους καπνιστές να το κόψουν. Οι οργανώσεις κατά του καπνίσματος φοβούνται ότι δεν πρόκειται να επικυρωθεί πριν τις Ευρωεκλογές του 2014.

«Σε πολλές

ευρωπαϊκές εφημερίδες οι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι έχουν δει έγγραφα με τις στρατηγικές των εταιρειών. Και αυτά τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι μία από τις στρατηγικές είναι να καθυστερήσουν τη διαδικασία. Γιατί; Μα γιατί καταλαβαίνουν τη νομοθετική διαδικασία και δεν έχουν επιχειρήματα» δήλωσε η Φλοράνς Μπερτελέτι από οργάνωση κατά του καπνίσματος.

Η νέα οδηγία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κάλυψη του 75% του πακέτου με αντιαισθητικές φωτογραφίες από τις επιπτώσεις του καπνίσματος καθώς και την κατάργηση των αρωματικών ουσιών.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα