Για «λεονταρισμούς» κατηγορεί τον Σαμαρά ο Τσίπρας

08:29 6/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού διάβασαν το e-mail που είχε αποσταλεί από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς, προς την γενική γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, καταγγέλλουν «κακοστημένο θέατρο εντυπώσεων» από την κυβέρνηση.
Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, σημειώνουν ότι στο επίμαχο σημείωμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, οι «τροϊκανοί» δεν ζητούν το λουκέτο σε ΕΛΒΟ,

ΛΑΡΚΟ και ΕΑΣ και, μάλιστα, χωρίς αποζημιώσεις των εργαζομένων, αλλά εκκαθάριση και απολύσεις με κανονικές αποζημιώσεις. «Η τρόικα λέει στην κυβέρνηση να απολύσει με κανονικές αποζημιώσεις και να μην δώσει μπόνους και εθελούσια που θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Οπότε, ας μην μας δουλεύουν», τονίζει στο matrix24.gr στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λεονταρισμοί»

Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου έχει ηχήσει συναγερμός από τις στοχευμένες διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με τις οποίες ο Αντώνης Σαμαράς θα θέσει «όρια» στην τρόικα από τη ΔΕΘ, ξετυλίγοντας ταυτόχρονα και μία κοινωνική ατζέντα. «Στο τέλος θα κάνει αυτό που ζητάει η τρόικα, αλλά θέλει να μας πείσει ότι οι δανειστές ζητούσαν τα διπλά και τα απέκρουσε ο ίδιος», λένε στην Κουμουνδούρου. Παράλληλα, σε άτυπη ενημέρωση που διένειμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες, η κυβέρνηση καταγγέλλεται για «λεονταρισμό εσωτερικής κατανάλωσης». «Όταν ο κ. Σαμαράς και οι υπουργοί του ακολουθούν ως στρατηγική επιλογή την απόλυτη υποταγή απέναντι στην τρόικα, όταν δέχονται ότι η τρόικα θα αποφασίζει πχ για μαζικές απολύσεις, ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για το εάν θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, το να παριστάνει η κυβέρνηση ότι αντιστέκεται δεν είναι παρά λεονταρισμός για εσωτερική κατανάλωση», σημειώνουν χαρακτηριστικά πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επικοινωνιακό παιχνίδι»

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως «η αποκάλυψη ότι το επίμαχο e-mail δεν ζητάει τον ξαφνικό θάνατο της αμυντικής βιομηχανίας, όπως διατείνεται η κυβέρνηση Σαμαρά, αποκάλυψε το επικοινωνιακό παιχνίδι που η ίδια έστησε για να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό: να παρουσιάσει ως νίκη της τη σχεδιαζόμενη συρρίκνωση μέχρι εξαφανίσεως της αμυντικής βιομηχανίας και τις χιλιάδες απολύσεις των εκεί εργαζόμενων. Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια. Έτσι, όπως με την μονταζιέρα και τα χαλκευμένα βίντεο, η κυβέρνηση Σαμαρά αυτογελοιοποιείται ακόμη μία φορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα