ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟ … ΘΗΡΙΟ, ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Προβληματισμό στο Πρωθυπουργικό επιτελείο προκαλούν οι επιθέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε μία περίοδο που η κυβέρνηση επιζητά ομαλό κλίμα και, μόνον, πολιτική αντιπαράθεση.


Κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ο κ. Πάνος Καμμένος απείλησε με… μηνύσεις τους κυβερνητικούς παράγοντες που θα έβαζαν υπογραφή στο συμβιβασμό με τη Siemens,

θα προωθούσαν την υπόθεση των υποβρυχίων ενώ επετέθη και στον Κ. Χατζηδάκη για τις οφειλές του Ελ. Βενιζέλος από ΦΠΑ.

Εχθές, ο Γραμματέας των Ανεξ. Ελλήνων Κ. Μαρκόπουλος εξαπέλυσε νέα επίθεση – λάσπης, τη χαρακτηρίζουν από το Μαξίμου – εναντίον του νέου νομικού συμβούλου του Αντ. Σαμαρά καθηγητή Ιωάννη Καράκωστα, για τον οποίο αποκάλυψε ότι ήταν νομικός σύμβουλος της Siemens, συνδέοντάς τον μάλιστα ευθέως με τις μίζες που μοίραζε η εταιρεία.

Η νέα επίθεση προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος διαπιστώνει ότι τα στελέχη των Ανεξάρτητων – που ήταν πριν από δυόμιση έτη στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών του – αναδεικνύονται σε βασικούς πολέμιους της νέας κυβέρνησης και, μάλιστα, με χτυπήματα – όπως λένε – κάτω από τη μέση. Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν χαρακτηριστικά, καθώς χαρακτήρισε αθλιότητες και συκοφαντίες τις αναφορές Μαρκόπουλου, διευκρινίζοντας ότι ο νυν νομικός σύμβουλος του κ. Σαμαρά παρείχε υπηρεσίες στη Siemens, ωστόσο απεχώρησε όταν την εταιρεία ανέλαβε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο αναμένουν ο «πόλεμος» να συνεχισθεί σε ανάλογο επίπεδο με αυτό που ο κ. Καμμένος, κυρίως, και δευτερευόντως άλλα στελέχη έβαλαν κατά του Γ. Παπανδρέου και μετά του Λ. Παπαδήμου. Ωστόσο, δεν λείπουν και εκείνοι που, ως αυτοκριτική μάλλον, υπενθυμίζουν ότι ο κ. Καμμένος επί μακρόν κατηγορούσε τον τότε Πρωθυπουργό Παπανδρέου, ενισχύοντας μάλιστα τις θεωρίες συνομωσίας περί χρημάτων από Ρωσία και Κίνα, χωρίς η επίσημη Νέα Δημοκρατία να τον ανακαλεί στην τάξη. «Αφήσαμε το θηρίο να μεγαλώσει και, τώρα, στράφηκε ενταντίον μας» ήταν το σχόλιο μετριοπαθούς κυβερνητικού στελέχους χθες. Μόνον που πλέον είναι αργά…

Keywords
Τυχαία Θέματα