Βρέθηκαν τα πτώματα των τριών Ισραηλινών-Ανησυχία για νέο κύκλο βίας

Την είδηση για τον εντοπισμό των πτωμάτων των τριών Εβραίων εφήβων σε περιοχή βόρεια της Χεβρώνας μετέδωσαν το Al Jazzera και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Συγκλήθηκε εκτάκτως για απόψε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ για να εξεταστεί το ζήτημα της απαγωγής των τριών εφήβων πριν από 18 ημέρες στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τη Χεβρώνα, που είναι η νοτιότερη παλαιστινιακή πόλη της Δυτικής Όχθης παρατηρείται τις τελευταίες ώρες συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ισραηλινών στρατιωτών.

Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς είναι υπεύθυνη για τον θάνατο των τριών Εβραίων εφήβων και θα «πληρώσει», δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Απήχθησαν και δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από ανθρωπόμορφα κτήνη», δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το γραφείο του. «Η Χαμάς είναι υπεύθυνη και η Χαμάς θα πληρώσει», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Χαμάς προειδοποίησε απόψε το Ισραήλ ότι κάθε κλιμάκωση των επιχειρήσεών του ή ένας ενδεχόμενος πόλεμος θα ανοίξει «τις πύλες της κόλασης», απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στους Ισραηλινούς αξιωματούχους που την κατηγορούν για τον θάνατο των τριών νέων.

Εάν οι κατακτητές επιχειρήσουν κλιμάκωση ή πόλεμο, θα ανοίξουν τις πύλες της κόλασης κι αυτό θα αποβεί σε βάρος τους, είπε ένας εκπρόσωπος της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης στη Γάζα, ο Σάμι Άμπου Ζούχρι, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι αμφισβητεί την «ισραηλινή εκδοχή» της απαγωγής των τριών εφήβων.

Keywords
Τυχαία Θέματα