Βουλή: Μόνο από μαγνητική πύλη ελέγχου η είσοδος ακόμα και για τον πρωθυπουργό

Η φρουρά επέβαλε τη διέλευση μόνο μέσω της μαγνητικής πύλης η οποία εντοπίζει μεταλλικά αντικείμενα που τυχόν φέρουν όσοι εισέρχονται στο χώρο. Μαγνητικές πύλες έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις εισόδους του κτηρίου. Όμως, μέχρι σήμερα, ειδικά στην ανατολική είσοδο τα μέτρα ήταν…χαλαρά και οι υπουργοί, βουλευτές ή συνεργάτες τους μπορούσαν να εισέρχονται στο χώρο μέσω της κοινής πύλης.

Από το μεσημέρι, το καθεστώς αυτός έλαβε τέλος με εντολή, όπως όλα δείχνουν, του προέδρου της Βουλής

Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο πρώτος που πέρασε μέσω της μαγνητικής πύλης είναι πάντως ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι… διευθετήσεις έρχονται ένα 24ωρο μετά την επιστολή της κ.Πιπιλή με την οποία ζητούσε από τον κ. Μεϊμαράκη να απαγορεύσει την οπλοφορία βουλευτών εντός του κοινοβουλίου.

Κύκλοι του προέδρου της Βουλής απάντησαν χθες ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει ήδη επισημάνει στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να εισέρχονται με όπλα στο κοινοβούλιο διότι κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται και ότι μέχρι σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει δεχθεί ονομαστική καταγγελία.

Keywords
Τυχαία Θέματα