ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, με γρήγορη βελτίωση και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένουμε σήμερα. Πάντως ο υδράργυρος πέφτει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η θερμοκρασία, η οποία θα κινηθεί πτωτικά, θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα,

από 17 έως 26 στη Νότια Ελλάδα, από 15 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά τις πρωινές κυρίως ώρες, σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με εξασθένηση τη νύχτα.

Αττική

Καλό καιρό με λίγες μόνο νεφώσεις, αναμένουμε σήμερα στο νομό Αττικής. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Βορειοδυτικοί άνεμοι θα φυσούν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στο Νότιο Ευβοϊκό, ωστόσο σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια αναμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία είναι σε πτώση και θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά το πρωί θυελλώδεις, αλλά με την πάροδο της ημέρας θα εξασθενήσουν.

Πρόγνωση για Σάββατο 22/9 

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στο Βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες, την Ανατολική και τη Νότια Πελοπόννησο θα υπάρχουν παροδικά τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Νοτιοανατολικό αιγαίο και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο (σε σχέση με την Παρασκευή), κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Πρόγνωση για Κυριακή 23/9

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε σταδιακή μικρή άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα