ΤΡΕΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Αμφιτρύων» στο Ηρώδειο, Fuerza Bruta στο Θέατρο Badminton και Dean Can Dance στον Λυκαβηττό. Τρεις επιλογές, μία για κάθε βραδιά του Παρασκευοσαββατοκύριακου στα φώτα της Αθήνας. Και θέατρο και θέαμα και συναυλία.

Παρασκευή 21

«Αμφιτρύων» στο Ηρώδειο

Δεύτερη

και τελευταία βραδιά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για την παράσταση του Λευτέρη Βογιατζή που απέσπασε κάτι παραπάνω από θερμές κριτικές μετά την πρώτη παρουσίασή της τον Αύγουστο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Η crème de la crème του ελληνικού θεάτρου (Αμαλία Μουτούση, Νίκος Κουρής, Δημήτρης Ήμελλος, Χρήστος Λούλης, Εύη Σαουλίδου, Στεφανία Γουλιώτη, κ.ά.) «παραδίνεται» στα χέρια του σπουδαίου Λευτέρη Βογιατζή για να ερμηνεύσει την ιστορία του μολιερικού ήρωα. Γραμμένη το 1668, η απολαυστική κωμωδία του Μολιέρου παρουσιάζεται για δεύτερη φορά από το Εθνικό Θέατρο – η πρώτη ήταν το 1948 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη.

INFO: Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 21.00, εισιτήρια 50, 40, 20, 13 (φοιτητικό) ευρώ.

Σάββατο 

«Κοίτα Ψηλά!»

Με αυτό το σύνθημα κάνουν πρεμιέρα στην Αθήνα οι πολυμορφικοί ηθοποιοί/χορευτές του Fuerza Bruta. Το Θέατρο Badminton φιλοξενεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο την ανατρεπτική παράσταση που αποθεώνεται για πέντε συνεχή χρόνια στη Νέα Υόρκη. Το Fuerza Bruta είναι η νέα δημιουργία της ομάδας που μας είχε προσφέρει το De La Guarda, την παράσταση που απόλαυσαν το 2006 στην Αθήνα 30.000 θεατές. Η σκηνή του Θεάτρου Badminton, εκτός από την παράσταση, θα δεχτεί για πρώτη φορά και τους ίδιους τους θεατές, οι οποίοι όρθιοι θα παρακολουθούν τα δρώμενα κάτω από τον υδάτινο κόσμο του Fuerza Bruta.

INFO: Στο Θέατρο Badminton, έως τις 07/10, εισιτήρια 30 & 40 ευρώ.

Κυριακή

Dead Can Dance στο Λυκαβηττό

Δύσκολες εποχές για σόλο καριέρες. Τόσο ο Brendan Perry όσο και το έτερον ήμισυ του γκρουπ, η Lisa Gerrard το έχουν ζήσει στο πετσί τους, μια και οι κατά μόνας προσπάθειές του στη δισκογραφία βρήκαν μια μάλλον χλιαρή αποδοχή από το κοινό. Κάπως έτσι αποφάσισαν να ξανασμίξουν έπειτα από επτά χρόνια –το 2005 πραγματοποίησαν την τελευταία τουρνέ τους-, να κυκλοφορήσουν ένα νέο στούντιο άλμπουμ –το πρώτο μετά την τελευταία ηχογράφησή τους το 1996- και να βγουν στη γύρα. Ιδιαίτερα αγαπητοί στην Ελλάδα οι Dead Can Dance δε θα μπορούσαν να αφήσουν παραπονεμένο το ελληνικό κοινό. Ανταποδίδουν την αγάπη με την εμφάνισή τους απόψε το βράδυ στο θέατρο Λυκαβηττού.

INFO: Στο Θέατρο Λυκαβηττού, στις 21.00, εισιτήρια 35 & 40 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα