Βιντιάδης: κινέζικο ενδιαφέρον για την ΑΕΚ

15:19 3/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Όπως τουλάχιστον διατείνονται οι υποψήφιοι αγοραστές της, της οικογένειας Βιντιάδη, έκλεισαν συμφωνία με Κινέζους επενδυτές με στόχο την εξαγορά της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Η συμφωνία που έγινε γνωστή με πρωτοβουλία της πλευράς Βιντιάδη φέρεται να αφορά από την μια πλευρά επενδυτικό της όχημα με την ονομασία Hellenic Sports Acquisition Partners που συστήθηκε για να διαπραγματευθεί την απόκτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ

και από την άλλη την κινεζική κρατική Tianjin Economic Development Area Investment Holdings και την επίσης κινεζική ιδιωτική εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ Shankai Sports.

Οι τρεις πλευρές φέρονται να έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας που αφορά την προοπτική εξαγοράς της ΑΕΚ αλλά και ενδεχόμενη κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Χωρίς να αναφέρουν τίποτα πιο συγκεκριμένο, (εκτός από την πιθανή έλευση της ποδοσφαιρικής ομάδας της επαρχίας Tianjin τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα για την προετοιμασία της πριν την έναρξη του κινεζικού πρωταθλήματος) οι ίδιοι κύκλοι ισχυρίζονται ότι προχωρά η εξαγορά επικαλούμενοι τις καλές σχέσεις της εταιρείας Niva shipping LTD συμφερόντων Βιντιάδη με κινεζικούς ομίλους.

Ποιος όμως είναι ο όμιλος Βιντιάδη που έρχεται να προστεθεί στη λίστα επιχειρηματιών που έχουν επιχειρήσει να σώσουν την ΑΕΚ;

Κύκλοι της Ακτής Μιαούλη μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον πιο γνώριμο εκ των δύο μελών της οικογενείας, τον πατέρα Βασίλη Βιντιάδη. Τονίζουν δε πως η ναυλομεσιτική -και όχι ναυτιλιακή- Niva shipping LTD εκ της φύσης της έχει σχέσεις με μεγάλους κινεζικούς ομίλους που κατέχουν θυγατρικές που ασχολούνται με την ναυπήγηση και τις θαλάσσιες μεταφορές.

Οι ίδιες πληροφορίες αποδίδουν τις πρωτοβουλίες σχετικά με την ΑΕΚ στον Δημήτρη Βιντιάδη, γιο του Βασίλη, και αποδίδουν σε αυτόν και τη σπουδή των ανακοινώσεων που δεν εμπεριέχουν τίποτα περισσότερο, όπως λένε, από καλές προθέσεις.

Έτσι, «ο πρεσβύτερος Βιντιάδης λίγες εβδομάδες βρίσκεται εκτεθειμένος στο άπλετο φως της δημοσιότητας και την δυσπιστία της κοινής γνώμης μετά από τις αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες για λύση στο ιδιοκτησιακό της ΑΕΚ και εν μέσω Ρώσων, Αράβων και τώρα Κινέζων που θέλουν, λένε, να ρίξουν λεφτά στο ελληνικό πρωτάθλημα». Μ’ αυτό τον τρόπο σχολιάζει στο capital.gr μεγάλος Έλληνας εφοπλιστής φίλαθλος της ΑΕΚ που έχει ασχοληθεί με τα διοικητικά τις εξελίξεις αυτές θεωρώντας πάντως τον Βιντιάδη μια «καλή περίπτωση».

«Δεν έχει όμως μόνος του, φαίνεται, το οικονομικό εκτόπισμα ή την διάθεση να ρισκάρει που απαιτείται και για αυτό οι Κινέζοι είναι μια καλή περίπτωση αρκεί να του βγει», συμπληρώνει.

Η Niva shipping LTD ιδρύθηκε το 1978 από τους Βασίλη Βιντιάδη και Νίκο Κορδάκη αλλά από το 1990 πέρασε στον πλήρη έλεγχο του Βασίλη Βιντιάδη.

Έχει διαχειριστεί δικό της στόλο αλλά ως εταιρεία θεωρείται πλέον καθαρά ναυλομεσιτικός οίκος με εκτενή όμως δραστηριότητα και παρουσία και στην Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα