Βενιζέλος: Να μην γυρίσουμε πίσω από το μηδέν

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενόψει των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν κατά της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πολιτικής για «να εξανεμιστούν οι θυσίες, να γυρίσουμε πίσω στο μηδέν και πίσω από το μηδέν».

Υποστήριξε πως όποιοι πιστεύουν ότι εάν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ

θα επανέλθουν στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν το 2009, «κάνουν ένα τραγικό λάθος, διότι αν η χώρα οδηγηθεί στην καταστροφή και χάσουμε την προσπάθεια που κάναμε επί 4,5 χρόνια, η δευτέρα πλάνη θα είναι χείρον της πρώτης».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Epsilon», τόνισε ότι η ψήφος στην Ελιά δεν είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά της χώρας, γιατί «το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει για άλλο λόγο τώρα, μόνο για τη χώρα» και πως χωρίς αυτό δεν υπάρχει σταθερότητα, δεν υπάρχει «προοδευτική σταθερότητα» που σημαίνει «ολοκλήρωση της κίνησης προς τα μπρος».

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα, εκτιμώντας, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Blue Sky», «ότι θα είναι μια καλή μέρα η Δευτέρα».

Όσον αφορά στο ποιο είναι το διαχειρίσιμο ποσοστό που δεν θα πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν είναι θέμα ποσοστών, αλλά της αίσθησης που θα δημιουργηθεί, της εντύπωσης του συνδυαστικού αποτελέσματος, για να υπογραμμίσει, ερωτηθείς σχετικά, πως ο καθοριστικότερος παράγοντας είναι η αντοχή της δημοκρατικής παράταξης, του προοδευτικού πόλου μέσα στην κυβέρνηση.

Ερωτηθείς εάν θα πάει τη Δευτέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι εάν δεν πάει τη Δευτέρα, θα πάει την Τετάρτη, γιατί μπορεί να χρειαστεί να πάει στις Βρυξέλλες, λόγω του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ανέφερε δε ότι θα του πει πως «πρέπει να πάρουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που να ενώνουν το έθνος», προσθέτοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να διχάσουν το έθνος σε λάθος βάση ξεπερασμένη, μνημόνιο-αντιμνημόνιο και δημιουργούν συνθήκες συμβολικού εμφυλίου πολέμου, λεκτικής βίας».

Σχετικά με τη συζήτηση αναφορικά με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «οποιοδήποτε φλερτ με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ή των αυτοδιοικητικών παρατάξεών της, είναι απεχθές».

Keywords
Τυχαία Θέματα