Βελβεντό όπως …Κριμαία

Σε γενική λαϊκή συνέλευση αποφασίστηκε η διενέργεια δημοψηφίσματος, καθώς οι κάτοικοι διαφωνούν με τον Καλλικράτη. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, απείχαν και από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η διαδικασία κινητοποιήθηκε με πρωτοβουλία των πρώην δημάρχων, Γιώργου Τσιουκάνη, Μάκη Μπελιά, Γιάννη Σόκουτη και Μανώλη Στεργίου.

Στην πράξη, διαφωνούν με την κατάργηση του δήμου Βελβεντού και

την ενσωμάτωσή του στον δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

Στη συνέλευση της Τρίτης, η οποία διήρκεσε τέσσερις ώρες, συμμετείχαν περίπου 1.000 δημότες και μετά την ολοκλήρωσή της αποφασίστηκε η διενέργεια δημοψηφίσματος στις 24 και 25 Μαρτίου, με το ερώτημα «αποχή ή συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου.

Αν το αποτέλεσμα θα είναι …σταλινικού τύπου όπως στην Κριμαία ή όχι, δεν είναι γνωστό, πάντως εάν τελικά αποφασιστεί συμμετοχή, τότε θα συγκληθεί γενική συνέλευση την επόμενη μέρα, στις 26 Μαρτίου, για να αποφασιστεί η συντονισμένη κάθοδος στις εκλογές με πρωτοβουλία κατάρτισης ψηφοδελτίου.

Αν πάλι, αποφασίσει αποχή, τότε στις 19 Μαΐου θα συγκληθεί λαϊκή συνέλευση για να αποφασίσει συμμετοχή ή αποχή από τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα