ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συλλήψεις και αυτόφωρο περιμένουν όσους επιχειρήσουν να κατασκευάσουν αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής που και φέτος εκδηλώθηκαν πολλές φωτιές.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννης Σακελλάκος έδωσε εντολή στα τα δασαρχεία Πεντέλης, Πάρνηθας,Καπανδριτίου, Λαυρίου, Αιγάλεω και Μεγάρων::

1. Να εποπτεύουν και να επιτηρούν αδιαλείπτως τις καμμένες δημόσιες και ιδιωτικές δασικές εκτάσεις και δάση και ιδιαιτέρως αυτές που έχουν κηρυχθεί

αναδασωτέες . Αμέσως μόλις αντιληφθούν την έναρξη οικοδομικών εργασιών για την κατασκευή κτίσματος ή τη φύτευση ελαιοδέντρων , οφείλουν είτε από μόνοι τους, είτε με τη συνδρομή άλλων αρχών ( δημοι, περιφέρεια , αστυνομία) να προβαίνουν παραύτα στην κατεδάφιση και την καταστροφή των αυθαιρέτων .

2. Να προβαίνουν στη σύλληψη και παραπομπή των υπαιτίων στους εισαγγελείς πρωτοδικών και στην κατάσχεση των μηχανημάτων και των εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν.

3.Να ενημερώνουν τους εισαγγελείς ποινική δίωξης και τους εισαγγελείς περιβάλλοντος ζητώντας τη συνδρομή τους.

4.Οι δασάρχες το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα να υποβάλλουν κατάσταση στους προϊσταμένους της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών για τις υποθέσεις που επιλήφθηκαν και τις ενέργειές τους.

Η εποπτεία του «μεγάλου πακέτου των ερευνών » ανατέθηκε στον εισαγγελέα εφετών, αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος Επαμεινώντα Βρακατσέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα