ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΑΚΗΣ

Τα βουβάλια και τα βατράχια

Ο Πολ Τόμσεν θεωρείται άνθρωπος που εκτελεί τις επικίνδυνες αποστολές για λογαριασμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αν  είναι έτσι είναι εμφανές ότι επέστρεψε Αθήνα με πολύ συγκεκριμένο στόχο… Να τραβήξει το σκοινί στα άκρα. Και αφού τσακώθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, εμμένει και  σε  νέο «ψαλίδι» σε μισθούς και συντάξεις.

Τι και αν πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι; Για τον Πολ

αυτό που μετράει είναι ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Για αυτό και ζητά επιτακτικά από την αρχή σχεδόν αυτού του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων επιμήκυνση και «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Η γερμανική πλευρά προς το παρόν όμως …δεν: Αρνείται να βάλει το χέρι  πιο βαθιά στην τσέπη ή στην καλύτερη περίπτωση αναζητά τρόπο –ενόψει και εκλογών- για το πώς θα χειριστεί επικοινωνιακά το βάρος που της προκύπτει.

Το Βερολίνο κωλυσιεργεί και η Ουάσιγκτον φροντίζει να  διαρρέει πληροφορίες, όπως το ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει» και «πως το ΔΝΤ δεν γίνεται -ελέω καταστατικού- να χρηματοδοτεί  χώρες  που κινδυνεύουν με πτώχευση», κλπ..

Θέλει πράγματι το ΔΝΤ να κάνει «πάσα» το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας στην Ευρώπη;

Ή μήπως γίνεται ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος για μια νέα μοιρασιά και όλοι προσπαθούν να βγάλουν όσα περισσότερα μπορούν για λογαριασμό τους;

Είναι άραγε αλήθεια εκεί που παλεύουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια;

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Τόμσεν και η παρέα του έχουν αρχίσει και εξαγριώνουν , ακόμη και εκείνους που τους έβλεπαν ως μια καλή ευκαιρία να αλλάξει η Ελλάδα. Να αλλάξουν  οι  δομές της και οι στρεβλώσεις που επέτρεψαν να ανθίζει ο νεποτισμός και η ασυδοσία και να μαραίνεται η αξιοκρατία και η αποδοτικότητα.

Και εφόσον τόσο οι ίδιοι όσοι και οι Έλληνες συνεταίροι τους, αυτό που κατάφεραν να στήσουν 3 χρόνια τώρα ήταν η ίδια και απαράλλακτη Ελλάδα, αλλά 30% φτωχότερη.

Τότε απέτυχαν…

Keywords
Τυχαία Θέματα