ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ: «ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ»

Βολές κατά των ιδιοκτητών καναλιών εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τους ότι «κρατούν παράνομα άδειες» και πως «εκπέμπουν πειρατικά».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Τα παραπάνω είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων

Συντακτών), Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο «κούρεμα» των αποθεματικών του ταμείου των δημοσιογράφων, καταγγέλλοντας ότι «ληστεύθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία». «Μεταξύ των ταμείων που ληστεύθηκαν ήταν και το ταμείο των δημοσιογράφων που σήμερα αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα βιωσιμότητας. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι συντάξεις έχουν μειωθεί στο 50%, ενώ είναι πάρα πολύ αμφίβολο εάν οι επόμενες γενιές δημοσιογράφων, νέων δημοσιογράφων θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν συντάξεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

 «Κλειστή συντεχνία»

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στους ιδιοκτήτες των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, τους οποίους χαρακτήρισε ως «το πιο κλειστό επάγγελμα, την πιο κλειστή συντεχνία». Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε: «δεν μπορεί να είναι το πιο κλειστό επάγγελμα, η πιο κλειστή συντεχνία, να έχουν άδειες που κρατούν παρανόμως και να εκπέμπουν πειρατικά. Πρέπει να μπει μια τάξη και να εφαρμοστεί η νομιμότητα. Είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας. Και κυρίως δεν μπορεί να εγκαλούν κάποιοι τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για παρανομία και εκνομία, όταν οι ίδιοι δεν εφαρμόζουν τη νομιμότητα».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «το τοπίο της ραδιοτηλεοπτικής κυρίως ενημέρωσης θυμίζει Όργουελ. Ένα πέπλο σιωπής καλύπτει τα μεγάλα σκάνδαλα, ένα πέπλο συγκάλυψης, αλλά και ένα πέπλο καλύπτει τις κινήσεις της κυβέρνησης. Βεβαίως, βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Παρόλα αυτά, η ενημέρωση είναι αγαθό και σε μια δημοκρατία πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Και δεν μπορεί τη στιγμή που έχει υπερφορολογηθεί ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος, που γονατίζει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος κάποιοι ιδιοκτήτες καναλιών να αρνούνται εδώ και χρόνια να πληρώσουν αυτό που ο νόμος ορίζει και τους αναλογεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα