ΕΡΝΤΟΓΑΝ:ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ

«Θα ήταν μοιραίο λάθος» να δοκιμάσει κανείς την αποτρεπτική ικανότητα της Τουρκίας δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στη Συρία λίγες ημέρες μετά τη ρίψη ενός όλμου σε τουρκική πόλη από συριακό έδαφος που κόστισε τη ζωή σε πέντε άνθρωπους.

Μιλώντας σε ένα πλήθος ανθρώπων στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν σημείωσε: «Δεν θέλουμε να κηρύξουμε πόλεμο, αλλά δεν είμαστε μακριά. Το έθνος αυτό έχει φτάσει εδώ που είναι σήμερα επιβιώνοντας από διηπειρωτικούς πολέμους» δήλωσε ο Ερντογάν όταν νωρίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατέληξε  σε συμφωνία για δήλωση

καταδίκης της Συρίας, για την επίθεση με όλμους κατά τουρκικής πόλης.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υπογράμμισαν ότι αυτό το περιστατικό τόνισε τη σοβαρή επίπτωση που έχει για την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, αλλά και για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, η κρίση στη Συρία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και  κάλεσε ετην κυβέρνηση της Συρίας να σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των γειτονικών της χωρών.

Παράλληλα η Ε.Ε. κάνει έκκληση στην Τουρκία να ρίξει τους τόνους σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη euractiv.com η οποία αναφέρει ότι η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. αρμόδια για εξωτερικές σχέσεις Κάθριν Αστον ζήτησε χθες από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση μετά το επεισόδιο κατά το οποίο τρία παιδιά και δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία από συριακά πυρά. Σε αντίποινα, από χθες το πρωί, η Τουρκία έπληξε στόχους εντός του εδάφους της Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα