ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ

«Για πρώτη φορά η Αριστερά διεκδικεί την εξουσία» τόνισε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι τη διερευνητική εντολή δεν θα την επιστρέψει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλώντας εκ νέου τα κόμματα της αριστεράς σε συνεργασία.

« Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης αριστερής συνεργασίας

στις 7 Μαΐου. Εάν δεν υπάρξει η συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, θα υπάρξει το Μνημόνιο. Θέλω να είμαι σαφής: μη συνεργασία ίσον Μνημόνιο» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Λαμία και πρόσθεσε ότι δεν θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Εμείς θα σεβαστούμε την εντολή του λαού. Θα προτείνουμε κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας. Για να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και να ακυρώσουμε το Μνημόνιο. Και θα ζητήσουμε τη δεδηλωμένη – την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα.»

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρθηκε εναντίον της «εγχώριας διαπλοκής» και των μέσων ενημέρωσης που τη στηρίζουν όπως είπε και τον συκοφαντούν.

«Από τη Λαμία απευθύνομαι στην εγχώρια διαπλοκή και της λέω: Δε με νοιάζει τι λέτε για εμάς στα κανάλια σας. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δε σας πιστεύει πλέον» είπε και πρόσθεσε:

«Δε με νοιάζει τι γράφουν οι εφημερίδες σας. Με έχετε αποκαλέσει Χρυσαυγίτη, αναρχικό, εθνικιστή, ακραίο και φίλο των τρομοκρατών…. Βρίσκεστε σε πλήρη σύγχυση. Μου αποδίδετε τις πιο αλληλοσυγκρουόμενες προθέσεις…. με την ίδια ευκολία, με εμφανίζετε ως πολιτικό φίλο και σύμμαχο του Πάνου Καμμένου. Γιατί σας χάλασα τη σούπα».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζοντας τον ως «μνημονιακό» και «εμπνευστή του νέου ιδεολογικού τρίπτυχου της διολισθαίνουσας προς το άκρο δεξιάς: Πατρίδα-Θρησκεία-Αγορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα