ΣΤΗΝ ΜΙΑΝΜΑΡ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ

Ιστορική επίσκεψη στην Μιανμάρ πραγματοποιεί σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Πρόκειται για την υψηλότερου επιπέδου επίσκεψη αξιωματούχου της Ε.Ε. στη Μιανμάρ από τότε που η χούντα διαλύθηκε πριν από ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η  νέα κυβέρνηση στην οποία μετέχουν πρώην στρατιωτικοί υποσχέθηκε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις γεγονός που έπεισε την Ε.Ε να αναστείλει τις περισσότερες από τις κυρώσεις της.

Σήμερα

η  Άστον συναντήθηκε σήμερα  με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σου Κι.

«Είμαστε μάρτυρες μιας αλλαγής…Ελπίζω αυτή η διαδικασία να παραμείνει σε σταθερή πορεία» δήλωσε ο Κάθριν Άστον κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με την Αούνγκ Σαν Σου Κι.

Επίσης η Άστον  διαβεβαίωσε ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να συμβάλει στις προσπάθειες εκδημοκρατισμού της χώρας, καθώς και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο των επαφών της σήμερα, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας,  θα εγκαινιάσει γραφείο της Ε.Ε. στην εμπορική πρωτεύουσα Γιανγκόν και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα Ναϊπιτάου όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας και με άλλους αξιωματούχους.

Υπενθυμίζεται ότι η αναστολή των κυρώσεων αποφασίστηκε για να επιτραπεί η χορήγηση βοήθειας και οι επενδύσεις και ως ανταμοιβή της κυβέρνησης για τις «αξιοσημείωτες» όπως τις χαρακτήρισε η ‘Αστον, πολιτικές και οικονομικές παραχωρήσεις της.

Ωστόσο, η ΕΕ διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει εκ νέου τις κυρώσεις αυτές εάν σταματήσει η διαδικασία για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα