ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΜΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει την αξιωματική αντιπολίτευση στη νέα Βουλή, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά. Κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να μη χάσει ούτε λεπτό για το σχηματισμό

κυβέρνησης και ξεκαθάρισε πως αν πάρει ο ίδιος διερευνητική εντολή, θα την επιστρέψει αμέσως.

«Ελπίζω να μην κυριαρχήσουν λογικές επικοινωνιακής στρατηγικής», δήλωσε, φωτογραφίζοντας την έως τώρα στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού δεσμεύτηκε ότι θα παρεμβαίνει μαχητικά και με υπεύθυνο τρόπο στις πολιτικές εξελίξεις, «με απόλυτη ευθύνη και συναίσθηση» του ρόλου που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο ελληνικός λαός. Ανέφερε ότι επεσήμανε στον Αντ. Σαμαρά ότι  θα ήταν καταστροφικό να συνεχιστούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και άφησε αιχμές για το γεγονός ότι χθες το βράδυ δεν άκουσε τον αρχηγό της Ν.Δ. να μιλά για αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. «Ελπίζω να ήταν εκ παραδρομής», είπε.

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον Αντ. Σαμαρά σε συνεννόηση για τον περιορισμό των κρουσμάτων βίας, «δυστυχώς από δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο» Όπως τόνισε, «θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια που συρρικνώνει τη δημοκρατία και απειλεί τον πολίτη».

Όσον αφορά στην αναδιαπραγμάτευση, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει μπροστά ένα κρίσιμο δεκαήμερο έως τη σύνοδο κορυφής της 28ης Ιουνίου. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα μπει εμπόδιο σε μία τέτοια προσπάθεια, αλλά δεν θα χαρίσει στις «δυνάμεις του Μνημονίου» τις δυνατότητες που έδωσε στους Έλληνες το εκλογικό αποτέλεσμα. Διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την κυβέρνηση, όμως η τελευταία θα είναι εκείνη που θα έχει την τελική ευθύνη.

Σαμαράς: Συνεχίζω την προσπάθεια

Αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει απέναντι στο Μνημόνιο, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι  «τηρούμε  τη συμφωνία και ταυτόχρονα ζητούμε το αυτονόητο, την ανάγκη να υπάρξουν πολιτικές που μέσα από μία οικονομική ανάκαμψη να δώσουν το δικαίωμα της ανάσας και της ελπίδας σε εκατομμύρια Έλληνες».

Σχολιάζοντας την πορεία των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε:  «Πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα. Προκύπτει σαφώς ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συμμετάσχει Συνεχίζω την προσπάθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα