ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Γκέοργκ Στράιτερ, επιχείρησε να πνίξει εν τη γενέσει τη συζήτηση περί αναδιαπραγμάτευσης όρων του Μνημονίου, δείχνοντας τη στάση που θα κρατήσει το Βερολίνο απέναντι στη νέα ελληνική κυβέρνηση.  

«Είναι αποφασιστικής σημασίας τώρα για την τρόικα να πεισθεί ότι η Ελλάδα

θα παραμείνει προσηλωμένη στις συμφωνίες και ότι θα εφαρμόσει πλήρως τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε και υπογράμμισε: «Τώρα δεν είναι η στιγμή για οποιεσδήποτε εκπτώσεις προς την Ελλάδα». Ερωτηθείς αν υπάρχει περιθώριο για να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος, ξεκαθάρισε πως «εμμένουμε σε ό,τι έχει συμφωνηθεί». Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης «άδειασε» τον υπουργό Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος είχε αφήσει παράθυρο επιμήκυνσης του προγράμματος περικοπών, λέγοντας πως δεν εξέφρασε επίσημη κυβερνητική θέση.

Εν τω μεταξύ, ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα. «Ήδη τα 130 δισ. είναι πάρα πολλά λεφτά», δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας. Τάχθηκε,ωστόσο υπέρ της επιμήκυνσης του Μνημονίου και ζήτησε από τις Βρυξέλλες να δώσουν στην Αθήνα τεχνογνωσία για να μεταρρυθμίσει την διοίκησή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα