Τσίπρας: «Αναγκάστηκαν να εξαρθρώσουν την ΧΑ, δεν ήθελαν»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στη συνεδρίαση, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξαν στο συμπέρασμα αφενός πως η κυβέρνηση «αναγκάστηκε» να εξαρθρώσει την Χρυσή Αυγή, αφετέρου πως το Μαξίμου θα συνεχίσει να καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης «για να μείνει στην εξουσία».

Ενδεικτικά, κατά την εισήγησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε μεν πως «η εξάρθρωση της εγκληματικής

συμμορίας της Χ.Α αποτελεί δικαίωση του αντιφασιστικού κινήματος και του ΣΥΡΙΖΑ», ωστόσο πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει στο αυτονόητο κάτω από την πίεση της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης. Δεν ήταν επιλογή τους. Αναγκάστηκαν».

«Έρχεται κοινωνική κόλαση»

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος φωτογραφικά στον Φαήλο Κρανιδιώτη, υπογράμμισε ότι «παρά τα νέα δεδομένα, όμως, και παρά την απομόνωσή τους ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ, οι ακραίοι του Μαξίμου, επιμένουν στην επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων». Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προφανής στόχος της κυβέρνησης είναι «να δυναμιτίσει το πολιτικό σκηνικό. Το μνημόνιο όχι μόνο δεν βγαίνει, αλλά απειλεί με κατάρρευση την κοινωνία». «Έρχεται κοινωνική κόλαση. Το πλεόνασμα των 2,5 δισ. έκανε φτερά μέσα σε λίγες μέρες παρά την αγωνιώδη έκκληση Βενιζέλου στον Άσμουσεν να παραποιήσει τα στοιχεία. Έρχονται νέα σκληρά μέτρα. Κλείνουν ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΛΑΡΚΟ, απελευθερώνονται απολύσεις, έρχεται φόρος ακινήτων και αγροτεμαχίων.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει τη καταστροφή που προκαλεί, παρά μόνο αν επενδύσει στην στρατηγική της έντασης, στην στρατηγική της πόλωσης», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «επικίνδυνη στρατηγική για τη δημοκρατία και για την ομαλότητα». «Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο πρέπει να καταγγείλει αυτή τη στρατηγική, αλλά και να διεκδικήσει ερείσματα στις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις σε όλο το πολιτικό φάσμα. Όχι μόνο πρέπει να προετοιμαστεί για προβοκατόρικες ενέργειες, αλλά να εργαστεί για να τις ακυρώσει. Να απομονώσουμε όσους δεν διστάζουν ακόμα και τον διχασμό, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. Και να αποτελέσουμε εγγύηση της ομαλότητας και της σταθερότητας για τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα