«ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ»

Σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Ομονοίας.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε με οξύτατες εκφράσεις κατά των Αντώνη

Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, επισημαίνοντας: «Λεηλάτησαν την Ελλάδα. Και, μετά, υπέστειλαν την ελληνική σημαία. Και την παρέδωσαν στην Άνγκελα Μέρκελ. Αλλά ο λαός μας δεν φοβήθηκε τους φοβισμένος και τους ένοχους. Τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. Δεν λύγισε. Δεν τους παρέδωσε την αξιοπρέπειά του. Την Κυριακή τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι «προσπάθησαν να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό για να κλέψουν ψήφους μόνο με το φόβο» και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, κάνοντας λόγο για «μεγάλη αλλαγή που αρχίζει τη Δευτέρα» και σημειώνοντας πως «ακόμα κι αν την Κυριακή είμαστε αυτοδύναμοι, τη Δευτέρα θα συνεργαστούμε» όχι όμως σε μία «οικουμενική του Μνημονίου».

Χαρακτήρισε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «κόμματα του Μνημονίου της χρεοκοπίας και της δραχμής» και έστειλε μήνυμα στους απανταχού κερδοσκόπους, όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τη Δευτέρα μην ποντάρετε τα λεφτά σας στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Εσείς θα χάσετε».

Έθεσε δε, εκ νέου το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της Κυριακής, τονίζοντας ότι στο «κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής», το δίλημμα είναι «μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα