ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης ευθύνης, προοδευτικής κατεύθυνσης τάχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι «το μνημόνιο ήταν μια πολύ δύσκολη χημειοθεραπεία».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας «SUPER B» τόνισε: «Σήμερα έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεργίας και κλειστές επιχειρήσεις, όμως χωρίς τα χρήματα, που δόθηκαν μέσω του μνημονίου,

θα έβαζαν λουκέτο μαζικά επιχειρήσεις και οι άνεργοι θα ήταν διπλάσιοι».

Αναφερόμενος στον σχηματισμό κυβέρνησης ευθύνης, επισήμανε ότι αυτή θα πρέπει να μπορέσει να αναλάβει το βάρος της συνέχισης της προηγούμενης προσπάθειας, για την διάσωση της χώρας.

Τόνισε δε ότι εκτός ευρώ χρεοκοπούμε πλέον και επίσημα, με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την πορεία του τόπου.

Όσον αφορά στο δημοψήφισμα που ήθελε να κάνει υποστήριξε ότι δεν θα ήταν για ναι ή όχι στο ευρώ, αλλά για το αν δεχόμαστε ή όχι την δανειακή σύμβαση, ενώ επανέλαβε ότι είχε ενημερώσει από τον Σεπτέμβριο του 2011 τους Νικολά Σαρκοζί, Άνγκελα Μέρκελ, Μανουέλ Μπαρόζο κ.α. πως θα προχωρούσε σε δημοψήφισμα και όλοι είχαν συμφωνήσει. Όμως, όπως πρόσθεσε, αντέδρασε στη συνέχεια ο Νικολά Σαρκοζί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε «συντηρητικά κόμματα την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζοντας πως «δεν λένε κουβέντα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την μείωση του κράτους κ.α.» και προέβλεψε πως στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει ανοδική πορεία το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος για την παρουσία του στην Αχαΐα, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου και σε σχετική ερώτηση για τις επικρίσεις που ακούστηκαν πως δεν εκπροσωπείται επάξια η περιοχή, σημείωσε: «Τόσο η φυσική μου παρουσία θα είναι έντονη όσο και οι παρεμβάσεις μου θα είναι συνεχείς για την προώθηση ζητημάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα