Τριπλή κοινοβουλευτική δοκιμασία για την κυβέρνηση

Τριπλή δοκιμασία αναμένει, αυτή την εβδομάδα, την κυβέρνηση στη Βουλή καθώς Πέμπτη και Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο εκτός του φόρου ακινήτων, για τον οποίον υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και στην Επιτροπή της Βουλής, περιλαμβάνεται πλήθος αμφιλεγόμενων διατάξεων ενώ αναμένεται να προστεθεί και η διάταξη για τους πλειστηριασμούς, που σε κάθε περίπτωση θα μικραίνει την ομπρέλα προστασίας για τους δανειολήπτες.

Στο Μέγαρο

Μαξίμου παρακολουθούν δια ζώσης τις κινήσεις των βουλευτών ενώ, στο πλαίσιο της Επιτροπής, κινητοποιήθηκε και το alter ego του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης ο οποίος έσπευσε να καλέσει τους βουλευτές να στηρίξουν την κυβερνητική πρωτοβουλία. Η παρουσία Λαζαρίδη, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου νόμου, δεν πέρασε ασχολίαστη από τους βουλευτές, κάποιοι εκ των οποίων εκτόξευσαν δηλητηριώδη σχόλια για το στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι αντικαθιστά επαξίως τον… Υπουργό Οικονομίας. Η ψήφιση του φόρου ακινήτων θα είναι δοκιμασία για τους γαλάζιους αλλά και για τους πράσινους βουλευτές καθώς η ονομαστική ψηφοφορία που θα προκληθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι υψηλού κινδύνου.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί, και την Τετάρτη, κατά τη συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού. Τα… προσχήματα αναμένεται να σώσει το γεγονός ότι η ψηφοφορία που θα διεξαχθεί είναι φανερή και όχι με κάλπη. Συνεπώς ακόμη και όσοι θα ήθελαν να… «παραπέμψουν» τον κ. Ευ. Βενιζέλο (σ.σ. αν και οι εξεταστικές δεν αφορούν πρόσωπα, όπως οι προανακριτικές) πολύ πιο δύσκολα θα το πράξουν, κόντρα στη γραμμή.

Εν προκειμένω, μάλιστα, εκτός του Μαξίμου, γραμμή στήριξης της κυβέρνησης σε όλες τις επικείμενες ψηφοφορίες δίνει και ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην Πρωθυπουργός, παρά τις ενστάσεις του, επουδενί επιθυμεί αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, είτε αφορά στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά είτε σε αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου. Για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, καραμανλικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι πάντοτε υπήρξε μετριοπαθής έναντι της κυβέρνησης της ΝΔ και προσωπικά του ίδιου του Καραμανλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα