ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Την ακύρωση της συμμετοχής του στη Σύνοδο της Ολομέλειας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσικής Δούμα Σεργκέϊ Ναργιάσκιν, γεγονός που ορισμένοι αναλυτές ερμηνεύουν ως την απαρχή κρίσης στις σχέσεις Ρωσίας-Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της Συνέλευσης Ζαν Κλοντ Μινιόν εξέφρασε την απογοήτευσή του για την εξέλιξη αυτή, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Η Σύνοδος αρχίζει αύριο στο Στρασβούργο και κατά τη διάρκειά της έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί έκθεση, σχετικά με την τήρηση των δεσμεύσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έναντι των επιταγών του Οργανισμού.

Ο

πρόεδρος της Ρωσικής Δούμα επρόκειτο, μάλιστα, να μιλήσει ενώπιον της Ολομέλειας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αύριο το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της Συνέλευσης υπογράμμισε ότι «χρειάζονται δύο για να γίνει ένας διάλογος», τονίζοντας ακόμη ότι, η ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Ναργιάσκιν, θα επέτρεπε να γίνει μία πολιτική εκτίμηση, τόσον για την συμμετοχή της Ρωσίας στο έργο του Συμβουλίου της Ευρώπης όσον και για την περαιτέρω συνεργασία, πάνω σε θέματα που προκαλούν συζητήσεις.

Κάλεσε δε τους Ρώσους βουλευτές, που συμμετέχουν στην Συνέλευση του ΣτΕ, να γνωστοποιήσουν ελεύθερα τις απόψεις τους, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της έκθεσης, σχετικά με το κατά πόσον η Ρωσία τιμά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του Συμβουλίου της Ευρώπης, πάνω σε θέματα δημοκρατικής συμμετοχής, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας της έκφρασης.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα