Το στικάκι «μίλησε»!

09:14 8/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το οποίο επίσης αναφέρει ότι, οι εισαγγελείς δεν έχουν καλέσει, μετά την «αυτοψία» στο στικάκι, συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου. Από την άλλη, οι συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνστανίνου που έχουν καταθέσει αρνούνται ότι είδαν την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Η ακριβής χρονολογία του επίμαχου αποδεικτικού υλικού παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, καθώς η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και οι εισαγγελείς αναζητούν αφενός το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που ανέλαβαν

προς φύλαξη το πρωτότυπο αρχείο που διέθετε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πριν αυτό χαθεί, και αφετέρου τον συνεργάτη που αντέγραψε το καυτό αρχείο μετατρέποντάς το από CD σε στικάκι.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο κύκλος των μαρτύρων που έχουν εξεταστεί μέχρι σήμερα αφορά αποκλειστικά το περιβάλλον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, νομικοί εκτιμούν ότι η εισαγγελική έρευνα εστιάζεται πλέον προς την πλευρά του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος άλλωστε έχει παραδεχθεί ότι λίγο προτού αποχωρήσει από τη θέση του παρέδωσε ένα στικάκι στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη.

Παράλληλα, με το ίδιο σκεπτικό φτάνουν στο συμπέρασμα ότι ο κύκλος των υπόπτων θα κλείσει στο πρόσωπο του πρώην τσάρου, βγάζοντας από το κάδρο τον Ευ. Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ερευνάται αν αυτό το αποδεικτικό υλικό που έχει περιέλθει στην κατοχή των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη αποτελεί το αρχικό USB, στο οποίο αντιγράφηκαν τα αρχεία του αυθεντικού CD πριν από την απώλειά του, ή πρόκειται για ένα διαφορετικό στικάκι στο οποίο αντιγράφηκε αυτή τη φορά το περιεχόμενο του αρχικού USB.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους τέσσερις συνεργάτες του πρώην τσάρου της οικονομίας που ήδη έχουν εξεταστεί από το γραφείο των εισαγγελέων δεν έχει καταθέσει ότι παρέλαβε από τα χέρια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς φύλαξη το πρωτότυπο ηλεκτρονικό αρχείο.

«Όσο κανένας από τους μάρτυρες δεν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού ότι εκείνος παρέδωσε για φύλαξη το CD τα ίχνη του οποίου τελικά χάθηκαν τόσο η σκιά των ενδεχόμενων ευθυνών βαραίνει προς την πλευρά του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πρέπει να αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων του», σχολίαζαν δικαστικές πηγές στην εφημερίδα.

Αύριο έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι οι συγγενείς του πρώην υπουργού που εμφανίζονται ως δικαιούχοι των αρχείων, τα ονόματα των οποίων δεν υπήρχαν στην πρώτη λίστα Λαγκάρντ που είχε φτάσει από τη Γαλλία στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα