Το στίγμα του για το νέο κόμμα δίνει ο Λοβέρδος

Τη δημιουργία ενός νέου, σοσιαλδημοκρατικού, ευρωπαϊκού κόμματος, με ριζοσπαστική βούληση ευαγγελίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, που θα μιλήσει σήμερα στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της ΡΙΚΣΣΥ, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση», στην Καλαμάτα.

Εκεί, ο πρώην υπουργός Υγείας αναμένεται να καταθέσει τις απόψεις του,

για τον πολιτικό φορέα που σχεδιάζει να ιδρύσει, και του οποίου η παρουσίαση αναμένεται μέχρι τον Μάρτιο. Εχθές μάλιστα, με άρθρο του έδωσε το στίγμα της ιδεολογίας που θα το διαπνέει. «Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία με ριζοσπαστική βούληση, είναι ο πολιτικός σχηματισμός που λείπει από την Ελλάδα. Το διαπιστώνει και η απόλυτη πλειοψηφία του ελληνικού λαού», σημείωσε, εξηγώντας πως αυτό σημαίνει πρωτίστως :

- Επιμονή στη Δημοκρατία, όχι την ευδαίμονα, αλλά τη Δημοκρατία της ανάγκης για την περίοδο της κρίσης

- Κοινωνική αναδιανομή, δηλαδή δικαιοσύνη μέσω του κοινωνικού κράτους

- Ρύθμιση της αγοράς, μέσω της αναβάθμισης της επιτροπής ανταγωνισμού και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

- Επιμονή στην υποστήριξη της εθνικής διάρκειας.

Θεωρώντας αυτές ως τις αναγκαίες πολιτικές, μιλά για την προοπτική που θα υπηρετήσει η ΡΙΚΣΣΥ και σημειώνει πως «δίχως φλυαρία αλλά με διάλογο, δίχως προσχήματα και υπεκφυγές μέσω προτάσεων – “στρίβειν δια του αρραβώνος”, αλλά με τη δημιουργία κοινού χώρου και με ανοιχτά όλα μα όλα τα θέματα, πρέπει να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση ενός νέου κόμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα