Το πρώτο σουβλατζίδικο στο Πεκίνο κάνει «χρυσές δουλειές»

Ο Γιάννης Γεωργούλης, είναι γεννημένος στη Χίο και μαζί με τη φίλη και συμφοιτήτρια του στη σχολή δημοσιογραφίας Δανάη Μακρή αποφάσισαν να ξενιτευτούν». Δεν επέλεξαν όμως κάποιον από τους συνήθεις προορισμούς που προσελκύουν τους Έλληνες που αποφασίζουν να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό, αλλά επέλεξαν το Πεκίνο.

Εκεί στην οδό στην οδό Γκουάνγκουα, το εμπορικό κέντρο της πόλης, έστησαν το« Santorini Souvlaki Bar» και όπως φαίνεται πέτυχαν

διάνα.

Όπως εξομολογείται στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Γιάννης Γεωργούλης παρά τις πολλές και μεγάλες δυσκολίες που συνάντησε και είχαν να κάνουν με τη γλώσσα, τη διαφορά κουλτούρας, τις συνήθειες των ανθρώπων αλλά και τη γραφειοκρατία, τελικά δικαιώθηκε. Όσο για το σουβλάκι: «(στους Κινέζους) φαίνεται παράξενο και η πίτα με το τζατζίκι εντελώς εξωγήινα. Αντιλαμβάνονται όμως αμέσως το γεγονός ότι είναι καλή και χορταστική τροφή. Κάποιοι το βρίσκουν εξαιρετικό, σε άλλους φαίνεται ξένο και ενδιαφέρον, ενώ υπάρχουν και εκείνοι στους οποίους δεν αρέσει».

Η συνολική εντύπωση όμως από την προσπάθεια είναι πολύ θετική αφού όπως λέει ο ίδιος: «Οφείλω να παραδεχτώ ότι η αποδοχή είναι εξαιρετική. Οι Κινέζοι γνωρίζουν και αγαπούν την Ελλάδα. Όταν πεις «είμαι Ελληνας» αμέσως χαμογελούν. Μας εκτιμούν. Και όχι για το σουβλάκι αλλά για τη μακρά Ιστορία μας, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τη Σαντορίνη, τις γαλάζιες παραλίες, το Αιγαίο, τη φιλοξενία μας, ακόμα και για τη φήμη ότι είμαστε όμορφος και ερωτικός λαός».

Keywords
Τυχαία Θέματα