Βλέπει «παράγκα» η Άννα

Γράφει στο Facebook της σχετικά: «100 μέρες πριν τις εκλογές οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χωρίς καμία συνεννόηση, ενημέρωση (των εταίρων τους όπου υπάρχουν) προετοιμασία και χωρίς καμία διαδικασία εντός των κομμάτων τους, αποφασίζουν με κυνικό τρόπο την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Αυτό ενώ, συνεχίζουν την ανατροπή και την πλαγιοκόπηση των μεταρρυθμίσεων που σε πολύ δύσκολες συνθήκες έγιναν από το 2009 και μετά… Ό,τι δηλαδή είχε γίνει με πολιτική επιλογή και μεγάλο κόστος πέρα από τα μνημόνια στη Διαύγεια, στην Παιδεία, στην ψήφο των μεταναστών, στη δικαιοσύνη, στη φορολόγηση των μερισμάτων»…

Σχολιάζοντας επί της ουσίας, συμφωνεί ότι είναι καλύτερα να ψηφίζει ο πολίτης, παρά να διορίζει ο αρχηγός, θυμίζει όμως ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχει σταυρός προτίμησης για τον ευρωβουλευτή, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές ανακοινώνονται 8 με 12 μήνες πριν από τις εκλογές, καθώς και πως τόσο τα μεγάλα κόμματα όσο και οι νέοι σχηματισμοί υποχρεούνται και ταυτόχρονα έχουν την δυνατότητα να αναδείξουν πρόσωπα και ιδέες.
«Τι σημαίνει τώρα για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους κάθε τύπου σχηματισμούς της κεντροαριστεράς που ομνύουν στο νέο οι 40 – 50 μέρες προεκλογικής παρουσίας σε όλη τη χώρα υποψηφίων ευρωβουλευτών;», ρωτά. Και απαντάει : «Αν ισχύσουν οι προεκλογικού κανόνες του σταυρού οι νέοι υποψήφιοι θα έχουν ελάχιστες πιθανότητες να παρουσιαστούν.
Αν ισχύσουν οι κανόνες των ευρωεκλογών κανάλια και κομματικές ηγεσίες θα κατευθύνουν τα πράγματα».
Σχολιάζει, δε, πως πρόκειται για την πρόταξη του συμφέροντος του αρχηγού και του κόμματος ως συνδετική ουσία του Συνασπισμού αλά ελληνικά! «Ο ένας επιλύει το πρόβλημα το εσωτερικό του με τους 58 (τους οποίους έχει ήδη αδειάσει), ο άλλος απαντά στο σκληρό πυρήνα της παράταξης του για τους μετανάστες. Το ντιλ συμφέρει, βολεύει και κυρίως μπορεί να πουλήσει…».
Σημειώνοντας όμως ότι όλα αυτά πλέον γίνονται κατανοητά από τους πολίτες και απαξιώνουν τελείως το πολιτικό σύστημα, επαναφέρει την πάγια πρότασή της το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι «κάνουν ακόμα πιο σαφή την ανάγκη ενός νέου φορέα που δεν θα κουβαλάει παθογένειες κομματικών μηχανισμών και που θα μπορέσει από την αρχή να πείσει για την λειτουργία του με δημοκρατία και αρχές».
Διότι, όπως λέει, «δεν γίνεται κόμματα αρχηγικά, προσωποκεντρικά και χωρίς τις στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες να αλλάξουν τη χώρα προς τη κατεύθυνση που αυτή έχει ανάγκη». Η φωτογραφία της «παράγκας» δε, που συνοδεύει την εν λόγω ανάρτηση, είναι …όλα τα λεφτά!

Keywords
Τυχαία Θέματα