Το πρόγραμμα της ΕΡΤ ζωντανά στο matrix24.gr

Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιόφωνο βγήκαν αιφνιδίως από την …πρίζα στις 11:15 το βράδυ της Τρίτης 11 του μήνα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης και η ΕΡΤ ως νομικό πρόσωπο περιήλθε στη δικαιοδοσία του υπουργείου Οικονομικών. Στο Ραδιομέγαρο έχουν διακοπεί οι τηλεφωνικές γραμμές και η πρόσβαση στο internet (από τον πάροχο ΟΤΕ, έπειτα από εντολή της κυβέρνησης). Ωστόσο, η διαδικτυακή μετάδοση γίνεται μέσω ενός βαν

της EBU που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της ΕΡΤ. Εκεί οι εργαζόμενοι στέλνουν εικόνα και ήχο σε δορυφόρο που έχει παραχωρήσει η EBU ώστε να τη λαμβάνουν τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Εξακολουθούν να μην αναμεταδίδονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, BBC, DW, TV5 και ΡΙΚ, τα οποία έβγαιναν στον αέρα μέσω της ΕΡΤ.

Παρά τις απειλές του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ότι θα προσφύγει δικαστικά εναντίον όσων αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ, δεκάδες μέσα δείχνουν live εικόνα, ανάμεσά τους και το matrix24.gr.

Εργαζόμενoι ΕΡΤ: 300 εκατ. θα κοστίσει το λουκέτο

Στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το κλείσιμο της ΕΡΤ θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 300 εκατ. ευρώ, παρουσίασαν οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση χθες το μεσημέρι. Μόνο οι αποζημιώσεις για την απόλυση των περισσότερων από 2.600 υπαλλήλων ανέρχονται σε πολλές δεκάδες εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η αιφνίδια διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία που μετέφερε το δορυφορικό σήμα της σε όλο τον κόσμο να διεκδικήσει την πληρωμή ολόκληρου του ποσού που προβλεπόταν στην τριετή σύμβαση που είχε υπογράψει, το οποίο ανέρχεται σε 1,1 εκατ. ετησίως. Η ΕΡΤ χάνει και τα έσοδα που είχε από τη δορυφορική μετάδοση του προγράμματός της, τα οποία ανέρχονταν σε περίπου 2 εκατ. ετησίως.

Η δημόσια ραδιοτηλεοραση χάνει και πόρους 9,8 εκατ. ευρώ, που είχε εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη του αρχείου της, την ευρύτερη διάδοσή του στους πολίτες και τη δημιουργία Οπτικοακουστικού Μουσείου στις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη. Επιπροσθέτως, η δημόσια ραδιοτηλεοραση χάνει με το λουκέτο τη δυνατότητα να προμηθευθεί ψηφιακούς πομπούς εγκαίρως και κινδυνεύει να να της αφαιρεθεί η άδεια παρόχου δικτύου λόγω μη συμμόρφωσης με το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης τους (3οο πομποί πρέπει να τοποθετηθούν σε 156 σημεία σε όλη τη χώρα, από τις 30/9/13 έως τις 30/9/14). Ταυτόχρονα, με το λουκέτο πέφτει σε αχρηστία ο εξοπλισμός για εκπομπές σε υψηλή ευκρίνεια, αξίας 8 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα