Με …επενδυτικό ριμπάουντ απαντά ο Σαμαράς στο μαύρο

Μετά την αρνητική ψυχολογία των τελευταίων δυο εβδομάδων με το φιάσκο της ΔΕΠΑ, το «μαύρο» στην ΕΡΤ και την παρ’ ολίγον πτώση της κυβέρνησης με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, έρχονται καλά νέα για την κυβέρνηση.

Εχθές, έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο η ανακεφαλαιοποίηση της Πειραιώς αφού συγκέντρωσε διπλάσια χρήματα (1,4 δισ.) από αυτά που ζητούσε

στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, σήμερα κλείνει το deal με τους Αζέρους για τον ΤΑP, θετικές εξελίξεις έχουμε και με τους Κινέζους της Cosco για τον ΟΛΠ.

Το μοιραίο αποφεύχθηκε, όλα δείχνουν πως το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας αναζωπυρώθηκε, η δημιουργία κλίματος αισιοδοξίας, το δύσκολο στοίχημα για την κυβέρνηση, φαίνεται πως κερδίζεται και ο Αντώνης Σαμαράς επενδύει στις θετικές ειδήσεις προκειμένου η νέα κυβέρνησή του να κερδίσει σε ηθικό και πολιτικό ρυθμό.

Ο κ.Σαμαράς αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας Σαχ Ντενίζ (σ.σ. θα υπάρξει συνάντηση και με το νέο υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη), με κύριο αντικείμενο φυσικά την επιλογή του αγωγού που θα μεταφέρει το Αζέρικο αέριο στην κεντρική Ευρώπη. Η εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από τη Socar, που επίσης μετέχει στην κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα, θεωρήθηκε ως προοίμιο της επικράτησης του αγωγού TAP, που διέρχεται από την Ελλάδα, έναντι του Nabucco West. Το deal έχει κλείσει, και από την Παρασκευή που αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα, ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορεί να ισχυρισθεί ότι τόσο οι επενδύσεις που επιζητεί όσο και η ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας που ευαγγελίζεται γίνονται σιγά – σιγά πράξη.

Το απόγευμα σήμερα, ο κ. Σαμαράς θα παραβρεθεί στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων (σ.σ. σχεδόν τρία χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα) του προβλήτα ΙΙΙ στο Ικόνιο, τον οποίο εκμεταλλεύεται η Cosco. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να συναντηθεί με τον ισχυρό άνδρα της Cosco group, captain Wei Jiafu, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας γι αυτό το σκοπό, και αναμένει να ακούσει τις προτάσεις των Κινέζων για την πλήρη αξιοποίηση του λιμανιού.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί στο Μαξίμου τους επικεφαλής των εταιρειών Vodafone και Wind, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν το κοινό project επέκτασης και αναβάθμισης των δικτύων τους, προϋπολογισμού τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα