Το πιο «πράσινο» ξενοδοχείο άνοιξε στο Κέιπ Τάουν

Χρησιμοποιώντας δεκάδες τεχνολογικές καινοτομίες, που βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, το ξενοδοχείο ξεχωρίζει για τις φιλικές προς το περιβάλλον εφαρμογές που έχει υιοθετήσει.
Για παράδειγμα υπάρχουν 100 υπόγειες γεωτρήσεις που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του κτιρίου, μέσα από αντλίες θερμότητας και ανεμιστήρες που λειτουργούν με ένα σύστημα έξυπνου ελέγχου της διανομής της θερμότητας, ανάλογα που με τους χώρους του ξενοδοχείου που χρησιμοποιούνται. Όλα αυτά τα συστήματα βασίζονται στην κυκλοφορία του νερού ως μέσο θέρμανσης.
«Κυκλοφορούμε το νερό μέσα από αυτούς τους σωλήνες και στην

ουσία κερδίζουμε από τη θερμοκρασία του εδάφους. Αυτό σημαίνει ότι το καλοκαίρι, όταν θέλουμε περισσότερη ψύχρα, έχουμε πολύ ζεστό νερό. Φανταστείτε λοιπόν ότι μια μέρα, όπου έχουμε εξωτερική θερμοκρασία 30 βαθμούς Κελσίου, κάτι πολύ συνηθισμένο εδώ στο Κέιπ Τάουν, το έδαφος έχει αμετάβλητη θερμοκρασία 19 βαθμούς Κελσίου. Άρα κυκλοφορούμε ζεστό νερό μέσα από το έδαφος. Πέφτει λοιπόν η θερμοκρασία του, απαλλασσόμενο από ένα μέρος της ενέργειάς του που μένει στο έδαφος και επιστρέφει ψυχρότερο από ότι ήταν στην αρχή» ανέφερε ο Αντρέ Χαρμς, μηχανικός που είναι υπεύθυνος για τη βιωσιμότητα των συστημάτων .
Παράλληλα με τον έλεγχο της θερμοκρασίας του γεωθερμικού νερού, η ίδια η κατασκευή του κτιρίου έχει γίνει με τεχνικές που μειώνουν τα οικοδομικά υλικά.
Τοποθετώντας τα δάπεδα, χρησιμοποιήθηκαν κοίλα ανακυκλώσιμα πλαστικά σφαιρίδια στο τσιμέντο, μειώνοντας την ανάγκη για τσιμεντοκονία που είναι αρκετά ενεργοβόρα.
Αυτά τα σφαιρίδια αντικαθιστούν το τσιμέντο, γλιτώνοντάς μας στη συγκεκριμένη περίπτωση από 1284 τόνους τσιμέντου, χωρίς να δημιουργείται καμιά επιπλοκή στη δομική ακεραιότητα και επάρκεια του ξενοδοχείου.
Το νερό που χρησιμοποιείται στο μπάνιο και στα λουτρά ανακυκλώνεται επίσης και επαναχρησιμοποιείται στις τουαλέτες, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση νερού στο ξενοδοχείο. Ακριβώς το ίδιο γίνεται με το νερό της βροχής και το νερό του υπεδάφους.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα