Το Νοέμβρη κυβέρνηση δηλώνει ο Σόιμπλε

Το Νοέμβρη προεξόφλησε από την Ουάσινγκτον το σχηματισμό κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανακοινώνοντας πως μέσα στην εβδομάδα θα καθοριστεί ποιο θα είναι το εταιρικό κόμμα που θα συνεργαστεί με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Πιστεύω ότι θα κυλήσει πιο γρήγορα από ό,τι νομίζετε. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια νέα κυβέρνηση από τα μέσα περίπου

του Νοεμβρίου», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο των συναντήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Την ίδια στιγμή , ενδεικτική της πρόθεσης των Γερμανών ψηφοφόρων είναι η δημοσκόπηση της «Bild» που καταγράφει με «θετικό πρόσημο» ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, αποσπώντας το 52% των ερωτηθέντων έναντι της συνεργασίας μεταξύ του πρώτου κόμματος με τους Πράσινους που καταλαμβάνει το 25%.

Πάντως, η καγκελάριος Μέρκελ δεν «κλείνει πόρτες» στο κόμμα των Πρασίνων αφού έχει δρομολογηθεί και δεύτερη συνάντηση, ενώ επίκειται αύριο η προγραμματισμένη διερευνητική μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών με το SPD του Πέερ Στάινμπρουκ.

Μοιρασμένες όμως, φαίνεται να είναι από τους Γερμανούς και οι θέσεις των υπουργείων, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να βρίσκεται εκ νέου επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών καθώς κρίνεται κατάλληλος από το 70% των συμμετεχόντων της δημοσκόπησης έναντι 20% του αντιπάλου του Γεργκ Άσμουσεν.

Πάντως, ο Σόιμπλε εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στο συγκεκριμένο υπουργικό θώκο.

Αντιθέτως, στα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομίας προκρίνονται οι Σοσιαλδημοκράτες κι οι Στάινμάγερ και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αντιστοίχως.

Keywords
Τυχαία Θέματα