ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ «ΓΡΑΦΕΙ» ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ

Νέο κύκλο ανακριτικών πράξεων σηματοδοτεί η επεξεργασία των κατασχεμένων  εγγράφων σε σπίτι και γραφεία των κατηγορουμένων στην υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως προκύπτει και από την γραπτή δήλωση των δικηγόρων του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, την Δευτέρα το πρωί, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής,ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, θα τους δώσει αντίγραφα όσων κατασχέθηκαν την ημέρα των συλλήψεων. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος  βρίσκεται το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου,

στο οποίο ο πρώην υπουργός φέρεται να είχε φυλαγμένες σημειώσεις χρήσιμες για την διερεύνηση της υπόθεσης της απόκτησης των περιουσιακών του στοιχείων.

Ήδη πριν τα επίμαχα έγγραφα φτάσουν στα χέρια του νομικού επιτελείου πολλά άρχισαν να γράφονται και να λέγονται για τα πρόσωπα και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σε πολλούς μάλιστα η ιστορία θυμίζει όσα συνέβαιναν το καλοκαίρι του 2009 με το  ημερολόγιο του Μιχάλη Χριστοφοράκου και την υπόθεση της Ζίμενς.

Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τα στοιχεία αυτά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκύπτουν νέα πρόσωπα, αλλά  αντίθετα -όπως λέγεται- τα στοιχεία που εντόπισαν οι αρχές φαίνεται ότι δένουν ακόμα περισσότερα όσα περιγράφονται στο πολυσέλιδο εισαγγελικό πόρισμα που αποτέλεσε και τη βάση για την άσκηση της δίωξης στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Ο μόνος βέβαια που γνωρίζει καλά τον άγνωστο για τους πολλούς θησαυρό που κρύβει το αρχείο του είναι ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Και ίσως γι’ αυτό στην δήλωσή του μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού μετά την προφυλάκιση της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη διαμήνυε προς κάθε κατεύθυνση ότι «είμαι σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή και τα ξέρω όλα».

Ο ανακριτής από την πλευρά του μένει αφού μελετήσει το πλούσιο και άκρως ενδιαφέρον αποδεικτικό υλικό να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του,ενώ οι κατηγορούμενοι που έχουν ήδη προσφύγει διεκδικώντας την αποφυλάκισή τους περιμένουν το δικαστικό συμβούλιο να αποφασίσει για την τύχη τους.

Ανεξάρτητα πάντως από το αποτέλεσμα των αιτήσεων ο δικαστικός λειτουργός θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής, ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών και κυρίως συμπληρωματικές απολογίες των κατηγορουμένων που θα πρέπει να ξανανοίξουν τα χαρτιά της υπεράσπισής τους με βάση και τα δεδομένα των νέων στοιχείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα