ΤΟ «INNOCENCE OF MUSLIMS» …ΦΕΡΝΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Βεγγάζης διακόπηκαν χωρίς προειδοποίηση τη νύχτα για λόγους ασφαλείας μετά την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη εναντίον του αμερικανικού προξενείου. Συγκρούσεις και σήμερα μεταξύ αστυνομίας – διαδηλωτών στο Κάιρο με αφορμή την επίμαχη ταινία «Innocence of Muslims».

«Λάβαμε εντολή χθες το βράδυ για διακοπή όλων των πτήσεων για λόγους ασφαλείας», δήλωσε πηγή από το αεροδρόμιο της Βγγάζης και πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα. Η

ίδια πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται ανέφερε ότι ένα αεροσκάφος της Tunisair, το οποίο επρόκειτο να απογειωθεί, καθηλώθηκε στο έδαφος. «Απειλές για την ενδεχόμενη παρουσία πυραύλων εδάφους-αέρος είναι πιθανό να βρίσκεται πίσω από την απόφαση αυτή, ωστόσο δε γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους», υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Στη διάρκεια της λιβυκής κρίσης, δυτικές χώρες του ΝΑΤΟ έκαναν λόγο για την εξαφάνιση χιλιάδων κατευθυνόμενων, φορητών πυραύλων.

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο Κάιρο

Εν τω μεταξύ, οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την «υβριστική προς το Ισλάμ» εβραιο-αμερικανική ταινία «Innocence of Muslims», η οποία πυροδότησε τα επεισόδια στη Βεγγάζη, συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι διαδηλωτές, σχηματίζοντας ομάδες μερικών δεκάδων ατόμων, πέταξαν πέτρες εναντίον των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών, οι οποίες έχουν αναλάβει να αποκλείσουν τις προσβάσεις στην αμερικανική διπλωματική αποστολή και απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα