Την Πέμπτη δικάζεται ο διαδηλωτής Μάριος Ζέρβας

Οι αστυνομικές δυνάμεις τον συνέλαβαν, «ενοχοποιώντας» τα ράστα μαλλιά του και ένα σακίδιο που κουβαλούσε, το οποίο περιελάμβανε μια φόρμα, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και ένα σαμπουάν, καθώς ο Μάριος είναι δάσκαλος κολύμβησης για μικρά παιδιά στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση του εισαγγελέα ο « κατηγορούμενος που είχε χτενισμένα μαλλιά τύπου ράστα, είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με μαύρο ύφασμα για ευνόητους λόγους, πέταξε κατά των αστυνομικών

μια βόμβα μολότοφ με σκοπό να τους κάψει.»

Ωστόσο πλήθος αυτοπτών μαρτύρων που βρίσκονταν στην πορεία εκείνη την ημέρα, φωτογραφίες και βίντεο αποδεικνύουν ότι, ο Μάριος δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, δεν εκτόξευσε κανένα αντικείμενο εναντίον των αστυνομικών αλλά και ούτε κάν βρισκόταν σε σημείο με ένταση.

Εντούτοις οι αρχές στις καταθέσεις τους τον κατηγορούν σύμφωνα με το νόμου για τις «κουκούλες» δηλαδή περί κάλυψης χαρακτηριστικών.

Εξάλλου, όπως δήλωσε τότε η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, «οι αστυνομικοί, κατά τη σύλληψή του τον άρπαξαν από τα μαλλιά και στη συνέχεια υποστήριξαν ότι ο Μάριος έριξε μολότοφ από την οποία κινδύνευαν να καούν» και συνεχίζει «προϊούσης της διαδικασίας και ενώ προέκυπταν μαρτυρίες και ντοκουμέντα, που έδειχναν ότι ο Μάριος δεν είχε συμμετοχή σε επεισόδια, οι αστυνομικοί άλλαξαν και ξανα-άλλαξαν τις καταθέσεις τους».

Η σύλληψη και η άδικη προφυλάκιση του Μάριου κινητοποίησε από την πρώτη κιόλας στιγμή ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης.

«Βρίσκομαι άδικα εδώ μέσα και δεν γνωρίζω που και πως να το φωνάξω. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι καλοί άνθρωποι εκεί έξω που το φωνάζουν και για μένα» ήταν τα ευχαριστήρια λόγια του Μάριου για όσους διαδήλωναν

Keywords
Τυχαία Θέματα