Ε.Π.Α.Ψ.Υ.-Φροντίδα σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας

Όραμά της είναι η προσφορά συνεχούς ποιοτικής και αποτελεσματικής φροντίδας σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, στοχεύοντας σε έναν κόσμο με καλύτερη ψυχική υγεία για όλους. Αυτό προσπαθεί να το πετύχει μέσω της παροχής ολοκληρωμένων, εξατομικευμένων υπηρεσιών σε όλο το ηλικιακό φάσμα του πληθυσμού, σε συνεργασία και αλληλοσυμπλήρωση με τις αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες.

Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. έχει την επιστημονική και διοικητική ευθύνη λειτουργίας δεκατεσσάρων συνολικά στεγαστικών Δομών Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης

(Οικοτροφεία, Ξενώνες, Προστατευόμενα Διαμερίσματα), δύο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας στις Κυκλάδες και ενός Κέντρου Ημέρας στα Μελίσσια που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες σε περισσότερα από 1800 άτομα ανά έτος.

Οι τομείς δραστηριοποίησης εθελοντών στην Ε.Π.Α.Ψ.Υ. είναι:

Συμμετοχή σε ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες ψυχοκοινωνικού χαρακτήρα/ δημιουργικής απασχόλησης με εξυπηρετούμενα άτομα των Δομών Ψυχοκοινωνικής ΑποκατάστασηςΣυμμετοχή στην οργάνωση και υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στην κοινότηταΣυμμετοχή στη διοργάνωση εκδηλώσεωνΥλική προσφορά για την κάλυψη αναγκών των εξυπηρετούμενων ατόμων.

Εκπαίδευση – Εποπτεία εθελοντών

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο αποτελεί η θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση των εθελοντών που δραστηριοποιούνται σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Για το λόγο αυτό η εθελοντική προσφορά γίνεται σε οργανωμένο πλαίσιο προσφέροντας ευκαιρίες για εποπτεία και εκπαίδευση από ένα σύνολο επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Η αξιολόγηση των εθελοντών με γνώμονα την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και της προσωπικότητας του κάθε εθελοντή ατομικά είναι αναπόσπαστο μέρος, καθώς μέσα από την εθελοντική τους προσφορά γίνονται συνεργάτες σε έναν ευαίσθητο χώρο, αυτόν της ψυχικής υγείας, και καλούνται να αναλάβουν ρόλους, καθήκοντα και υποχρεώσεις.

Αξιολόγηση εθελοντικής προσφοράς

Η συνεχής και συστηματική αξιολόγηση των παρεχομένων στους εθελοντές υπηρεσιών αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

Για το λόγο αυτό προωθείται η χορήγηση ενός ειδικά διαμορφωμένου ερωτηματολογίου στους εθελοντές που με συχνότητα περιοδική ή μόνιμη επιλέγουν να συνεργαστούν με τον φορέα.

Στόχος του ερωτηματολογίου αυτού είναι να αποτελέσει μια πηγή πληροφοριών που θα αποβλέπει στην διαρκή βελτίωση/ανάπτυξη των προσφερομένων υπηρεσιών/πρακτικών, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο τις ιδανικές συνθήκες παροχής ενός ολοκληρωμένου συστήματος εκπαιδευτικής και βιωματικής εμπειρίας.

Εάν θέλετε να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Ε.Π.Α.Ψ.Υ. ή αν ζητάτε περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στα τηλέφωνα 2106141350 και 2108056920.

Keywords
Τυχαία Θέματα