ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΕ;

Ενώ προ ημερών είχε δηλώσει ότι δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική, τώρα φαίνεται να αλλάζει γνώμη αν και καταδικάστηκε πρώτοδικα για φοροδιαφυγή σε φυλάκιση τεσσάρων ετών.


Στο Μιλάνο, ο δικαστής Εντουάρντο ντ’ Αβόσα εξέτασε την υπόθεση από το 200-2003, όπου εντόπισε εις βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι «σημαντική φοροδιαφυγή» και «διενέργεια απάτης», ώστε να αγοράζει και να πουλά τηλεοπτικά δικαιώματα. Ο ίδιος δεν φαίνεται να στεναχωριέται ιδιαίτερα, καθώς υπολογίζει ότι δεν θα μπει στην φυλακή.

Έτσι, σήμερα είχε την δυνατότητα να πει ότι ενδεχομένως να επιστρέψει στην πολιτική

και έκανε και ένα πρώτο σχόλιο λέγοντας: «Τις επόμενες ημέρες θα εξετάσουμε την όλη κατάσταση και θα αποφασίσουμε αν είναι καλύτερα να σταματήσουμε αμέσως να στηρίζουμε την κυβέρνηση Μόντι ή να περιμένουμε να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές», για να προσθέσει: «Η κυβέρνηση τεχνοκρατών ενέκρινε μέτρα που οδήγησαν την οικονομία σε μια δίνη ύφεσης».

Αντιτάχθηκε στην πολιτική της Μέρκελ και τόνισε: «Η Γερμανία, σε ότι αφορά την οικονομική κρίση, έλαβε αποφάσεις που εγώ δεν συμμερίστηκα ποτέ. Αντιτάχθηκα, συχνά, στις γερμανικές θέσεις και σε εκείνες της Γαλλίας, που ακολουθούσε παθητικά το Βερολίνο», για να τονίσει: «Δεν ξέρω αν οι διάφορες πρωτοβουλίες αποδυνάμωσης της εικόνας μου, συνδέονται με αυτήν την πολιτική μου στάση».

Σχολιάζοντας δε την απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου, που τον καταδίκασε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για φορολογική απάτη, ο Καβαλιέρε τόνισε ότι «στην Ιταλία, πλέον, δεν πρέπει να γίνεται λόγος για Δημοκρατία, αλλά για δικαστικοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα