ΤΑ 2059 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

Η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ δημοσιεύτηκε στο περιοδικό HOT DOG του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Στην λίστα υπάρχουν 2059 ονόματα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εκδότη του περιοδικού. Στην λίστα αναφέρονται ονόματα καταθετών χωρίς κανένα άλλο στοιχείο, όπως ποσά ή ημερομηνία κατάθεσης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αναφέρονται και οι ιδιότητες των δικαιούχων. Οι καταθέτες που εμφανίζονται στην λίστα σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν

ύποπτοι φοροδιαφυγής ή ότι έχουν τελέσει κάποιο άλλο αδίκημα.

Μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων θεωρείται ότι οι καταθέσεις είναι νόμιμες και αφού περιέχει ονόματα που δραστηριοποιούνται στον εφοπλιστικό και ευρύτερα στον επιχειρηματικό χώρο, που συνήθως έχουν διεθνείς συναλλαγές.

Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις με καταθέσεις που αφορούν σπουδές ή χρήματα από κληρονομιές. Ερωτηματικά υπάρχουν πάντως και διατυπώνονται από κάποιους που βρίσκονται στην λίστα (π.χ. ο πρώην Υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, που αναφέρεται το όνομα της συζύγου του), για την αυθεντικότητά της και εάν είναι αυτή, που παρέδωσαν οι γαλλικές Αρχές στην ελληνική κυβέρνηση.

Ήδη άρχισαν οι διαψεύσεις, αρχής γενομένης του Γιάννου Παπαντωνίου. Οι δημοσιογράφοι Γιώργος Τράγκας και Παναγιώτης Λάμψιας, ο πρώην Υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, που αναφέρεται το όνομα της συζύγου του Αικατερίνη Πελέκη, ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού Νίκου Παπανδρέου.

Σε κάθε περίπτωση τα ονόματα των καταθετών, που αναγράφονται στην λίστα, θα πρέπει να συγκριθθούν με τα ονόματα που περιέχονται στο στικ που έχει καταθέσει ο κ. Βενιζέλος στο Μαξίμου και έχει διαβιβαστεί στο ΣΔΟΕ και τούτο γιατί η λίστα Λαγκάρντ όπως είχε εμφανιστεί από τον πρώην Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για 1991 ονόματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ:

ΣΕΛΙΔΑ 1

ΣΕΛΙΔΑ 2 

ΣΕΛΙΔΑ 3 

ΣΕΛΙΔΑ 4 

ΣΕΛΙΔΑ 5

ΣΕΛΙΔΑ 6

ΣΕΛΙΔΑ 7 

ΣΕΛΙΔΑ 8 

ΣΕΛΙΔΑ 9

Keywords
Αναζητήσεις
βαξεβανησ λιστα, χο ντοκ περιοδικο
Τυχαία Θέματα