Τι αποφάσισαν Σαμαράς-Βενιζέλος για τη «μικρή» ΔΕΗ και το «καυτό» καλοκαίρι

Τις εγγυήσεις που θα δώσουν στους κυβερνητικούς βουλευτές προκειμένου να ψηφίσουν τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή, συζήτησαν μεταξύ άλλων στη δίωρη συνάντησή τους Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν και άλλες» σημείωσε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος μετά το τέλος της συνάντησης. Ο ίδιος

υποστήριξε ότι σε διαβούλευση εντός της κυβέρνησης βρίσκονται τόσο το καθεστώς των απολυόμενων, όσο και το ασφαλιστικό και η «μικρή ΔΕΗ» στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών όπως έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αλληλοενημερώθηκαν και για τις επαφές τους κατά τις πρόσφατες επισκέψεις τους στο εξωτερικό, ενώ επί τάπητος έθεσαν και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης με τους θεσμικούς της εταίρους. Συζήτησαν ακόμα τις άμεσες εκκρεμότητες της κυβέρνησης, από το νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ» ως τα προαπαιτούμενα που επίκεινται εν είδει νομοσχεδίων στη Βουλή.

Επίσης, για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα... τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης.

Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα