Στο μικροσκόπιο η πρόταση για τη «μικρή ΔΕΗ»

Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα, συζήτησαν το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος

έθεσε στον κ. Σαμαρά όλα τα θέματα που εκκρεμούν και αφορούν στα προαπαιτούμενα και ειδικότερα όσα σχετίζονται με τη «μικρή ΔΕΗ», την καθιέρωση ανταποδοτικού τέλους για τις περιοχές που επηρεάζονται από τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και τη μεταφορά εσόδων στις τοπικές κοινωνίες. Έθεσε επίσης το θέμα των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε όλα όσα έθεσε ο κ. Βενιζέλος και σχετικά με τη ΔΕΗ ανέφερε ότι μπορούν να γίνουν, ενδεχομένως και άλλες αλλαγές, εφόσον αυτές προκύψουν κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και αποφασίσθηκε το θέμα να συζητηθεί, αρχικά, μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων που θα προετοιμάσουν σχετική εισήγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα