ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΒΑΛΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Με εντολή του πρωθυπουργού σταματούν οι προσλήψεις συγγενών βουλευτών και πολιτικών προσώπων στο Δημόσιο.

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού ήρθε μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε από τις πρόσφατες αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες ουκ ολίγοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες εξακολουθούν σχεδόν να διορίζουν ως μετακλητούς στη Βουλή συγγενείς τους. Και συγκεκριμένα πρόκειται για τους διορισμούς: της κόρης του, στον οποίο προχώρησε ο μόλις για δυο ημέρες πρόεδρος της βουλής

Βύρωνας Πολύδωρας,  συγγενούς του Α’ Αντιπροέδρου, Γιάννη Τραγάκη , ανιψιού του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, αλλά και συγγενούς του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου.

Με απόφαη του κ. Σαμαρά  την ερχόμενη εβδομάδα θα αναληφθεί πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού, για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα