Τέλος ο Μπίστης από Υπεύθυνος Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η απόφαση του Φώτη Κουβέλη να μη συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ στο Φόρουμ Διαλόγου για την Κεντροαριστερά προκάλεσε, σήμερα, την παραίτηση του Νίκου Μπίστη από την θέση του υπεύθυνου Διεύρυνσης του κόμματος. Συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, οι Νίκος Μπίστης και Θόδωρος Μαργαρίτης εισηγήθηκαν τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ

στο εν λόγω Φόρουμ, η συγκρότηση του οποίου είχε συζητηθεί και αποφασιστεί σε πρόσφατη εκδήλωση που είχε διοργανωθεί στο Γκάζι, όπου είχε μιλήσει ο κ. Μπίστης εκ μέρους του κόμματος Κουβέλη και ο Γιάννης Μανιάτης, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος απέρριψε την εισήγηση Μπίστη-Μαργαρίτη, καθώς ο Φώτης Κουβέλης φέρεται να θεωρούσε ότι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε ένα μόνιμο φόρουμ διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ θα ερμηνευόταν ως προετοιμασία για «συγχώνευση» και κοινή εκλογική κάθοδο των δύο κομμάτων.

Έτσι, μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο κ. Μπίστης, με δήλωσή του, παραιτήθηκε από τη θέση του ως υπευθύνου Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ. «Μετά την απόρριψη από μέρους της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ της πρότασης για συμμετοχή του κόμματος στο υπό ίδρυση Φόρουμ Διαλόγου και Συνεργασίας των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας, υπέβαλα την παραίτηση μου από την θέση του υπεύθυνου Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος του κόμματος, με συνομιλητές του να σημειώνουν ότι «αν ένα κόμμα δεν θέλει να διευρυνθεί, δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχει υπεύθυνος Διεύρυνσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα