ΤΑ ΒΑΦΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΟΙ

H μαυρίλα των Μνημονίων αποδείχτηκε ισχυρότερη από τον μεσογειακό ήλιο: Οι Έλληνες και οι Ισπανοί είναι οι περισσότερο απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας της Boston Consulting Group που δημοσιεύεται στο Spiegel.

Οι Έλληνες βλέπουν το μέλλον τους σκοτεινό, όταν όμως πρόκειται για το ενδεχόμενο να χάσουν την εργασία τους, τους ξεπερνούν οι Ισπανοί. Και οι βορειοευρωπαίοι δεν τα πάνε

πολύ καλύτερα, όμως. Οι Γερμανοί, παρά το γεγονός ότι το κράτος τους είναι από τους ωφελημένους της κρίσης, εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για τις προοπτικές των παιδιών τους. Μόλις το 13% πιστεύει ότι θα ζήσουν καλύτερα από τους ίδιους -αν και αυτό εν μέρει οφείλεται και στο γεγονός ότι θεωρούν αρκετά υψηλό το σημερινό βιοτικό τους επίπεδο. Περισσότερο όμως από το 50% θεωρεί ότι η κρίση θα τους πλήξει προσωπικά ή θα χτυπήσει τα παιδιά τους.

Όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί συμφωνούν πάντως, ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κρίση το έχουν οι κυβερνήσεις τους. Αυτό δήλωσε το 90% των ερωτηθέντων, ποσοστό που στην περίπτωση της Ελλάδας άγγιξε το 100%!

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα