ΑΝΟΙΞΕ ΜΕΤΩΠΟ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»-ΔΟΥΡΟΥ

Την αντίδραση της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «δημοκρατία», που επιχειρεί να τη συνδέσει με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων

(ΙΑΑ) όταν υπουργοί Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου. Κάτι, που σύμφωνα με την  εφημερίδα  η κ. Ρένα Δούρου «κρύβει» από το βιογραφικό της.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Όπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι αν και είναι πολιτικό πρόσωπο έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει σύμβουλος εκδόσεων», υποστηρίζει η «δημοκρατία».

Δούρου: Τροφοδοτούν με ψεύδη τον ελληνικό λαό

Η υποψήφια βουλευτής απάντησε μέσω της ιστοσελίδας parapolitika.gr, σημειώνοντας πως «δυστυχώς και η πολιτική το σύμπαν ολόκληρο είναι πλέον κίτρινα… τους υπουργούς δεν τους βάλαμε εμείς στις θέσεις τους, ούτε θα εργαζόμαστε σε έναν χώρο μόνο αν οι υπουργοί είναι της αρεσκείας μας». Η Ρένα Δούρου σημειώνει ότι «το συγκεκριμένο ινστιτούτο, δεν είναι του Άκη Τσοχατζόπουλου ή του Γιάννου Παπαντωνίου αλλά άνηκε  στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Αναφέρει ότι προσελήφθη στο ινστιτούτο το 2001, «χωρίς να έχω κάποιον να βοηθήσει ως είθισται» και παραιτήθηκε το 2003. «Αυτά τα δύο χρόνια που δούλεψα ως αναλύτρια, δεν είχα δει ποτέ τους υπουργούς…αλλά γνώρισα πολύ σημαντικές προσωπικότητες και επιστήμονες που πέρασαν από εκεί συνεργαστήκαμε και έμαθα αρκετά πράγματα», σημειώνει και καταλήγει στη δήλωσή της: «Φτάνει με αυτά τα δημοσιεύματα πάει πολύ…πια!!!»

Keywords
Τυχαία Θέματα