Τα σενάρια για Παναθηναϊκό - ΠΑΟΚ για το Champions League

Δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ, το matrix24.gr καταπιάνεται με τα σενάρια για την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ας αρχίσουμε με το απλό: αν νικήσουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης, τότε το σεντόνι θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική

στην (άδεια λόγω τιμωρίας) Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός θα είναι στο +3 και θα βολεύεται και με ισοπαλία, ενώ ο Δικέφαλος θα θέλει μόνο νίκη για να τερματίσει αυτός πρώτος στα πλέι οφ και να πάρει τη θέση των προκριματικών του Champions League.

Αν ο ΠΑΟΚ γκελάρει στην Τρίπολη απέναντι σε έναν Αστέρα που θέλει ένα καλό προκριματικό στο επόμενο Europa και δεν είναι αδιάφορος, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός νικήσει τον Ατρόμητο, τότε ο αγώνας της Τούμπας την τελευταία αγωνιστική θα είναι τυπικού χαρακτήρα.

Στο σενάριο που ο ΠΑΟΚ νικήσει τον Αστέρα στην Τρίπολη και ο Παναθηναϊκος ηττηθεί από τον Ατρόμητο, τότε ο ΠΑΟΚ θα βολεύεται και με την ισοπαλία με σκορ 0-0 ή 1-1 την τελευταία αγωνιστική, διότι σε αυτή την περίπτωση μετράει το ότι ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών:

Τετάρτη:

17.00: Αστέρας Τρ.-ΠΑΟΚ

19.15: Παναθηναϊκός-Ατρόμητος

Κυριακή:

20.30: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

20.30: Ατρόμητος-Αστέρας Τρ.

Η βαθμολογία των πλέι οφ:

Παναθηναϊκός 10

ΠΑΟΚ 7

Αστέρας Τρίπολης 4

Ατρόμητος 3

1. Με βάση τα όσα προβλέπονται στην προκήρυξη των αγώνων Play Offs Super League ΟΠΑΠ και στον Κ.Α.Π., σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες Π.Α.Ε. ισοβαθμούν, τα κριτήρια κατάταξης κατά σειρά είναι τα εξής:

α) Οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες στα Play Offs, β) Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες στα Play Offs, γ) σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας, τα εκτός έδρας τέρματα στους μεταξύ τους αγώνες στα Play Offs λογίζονται διπλά & δ) σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας, την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία των Play Offs καταλαμβάνει η ομάδα που κατατάχθηκε υψηλότερα στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου

2. Στην ειδική βαθμολογία των Play Offs έχουν αφαιρεθεί τρεις (3) βαθμοί από την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 45/6-5-2014 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα