Συστάσεις αυτοσυγκράτησης στους «πράσινους» υπουργούς

Αναφερόμενος στις ενδοκυβερνητικές κόντρες των τελευταίων ημερών σχετικά με τα προαπαιτούμενα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, συνέστησε αυτοσυγκράτηση προκειμένου να «μαζευτεί» η όλη συζήτηση.

Ξεκαθάρισε πως είναι άλλο πράγμα η χαλάρωση της τήρησης όσων έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές στον δρόμο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και άλλο η αλλαγή φάσης που έχει προκύψει από τις ευρωεκλογές, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, ο ίδιος δήλωσε ανοιχτός σε όποια συζήτηση θα μπορούσε να φέρει αλλαγές σε θέματα που

απασχολούν την ελληνική κοινωνία. «Συζητάμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό», είπε, επαναλαμβάνοντας τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τα κυβερνητικά στελέχη του κόμματός του να θέτουν όλα τα ζητήματα οργανωμένα, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος θα συζητάει καθένα από αυτά με τον πρωθυπουργό.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το στίγμα του κόμματος στην κυβέρνηση θα δοθεί μέσα από τη στάση του στο φορολογικό, τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών, το ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης και τα «κόκκινα δάνεια», ενώ αναφερόμενος στη ΔΕΗ, προανήγγειλε εσωτερική συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ για το πώς θα εφαρμοστούν οι προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης.

Κάτι αντίστοιχο άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνεται για όλα τα μεγάλα θέματα, καλώντας τα υπουργεία να περιγράφουν τους στόχους τους, ώστε στην επίτευξή τους να συνδράμουν η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, καθώς και το κόμμα.

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων, ο κ.Βενιζέλος, έκανε λόγο για επιχείρηση σκευωρίας, σκανδαλολογίας και λάσπης. Θυμίζοντας μάλιστα τη δική του πρόταση για συνεννόηση με την Κουμουνδούρου, εκτίμησε ότι το μόνο που θέλουν στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι να μη συνομιλούν με κανέναν ημί μόνον με τους ΑΝΕΛΛ. Προέβλεψε δε, ότι η υπόθεση με τη δικογραφία θα γυρίσει μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα