ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ

Στη μία το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να κλείσουν τα ανοιχτά θέματα που αποτελούν «αγκάθια» ενόψει της εκταμίευσης της δόσης. 

Ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και θεωρείται βέβαιο πως μεγάλο κομμάτι της συζήτησης θα επικεντρωθεί στα εργασιακά θέματα.

Στο έκτακτο Eurogroup της 29ης Οκτωβρίου θα υπάρξει ένα προσχέδιο για την Ελλάδα το οποίο θα εγκριθεί

στο τακτικό Eurogroup της 12ης του επόμενου μήνα. Ωστόσο φαίνεται ξεκάθαρα ότι απαιτούνται ακόμη σημαντικά βήματα, τα οποία θα είναι προαπαιτούμενο ώστε να εκταμιευθεί η δόση η οποία θα δοθεί υπό όρους.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας, δηλώνοντας πως «έχουμε καλύψει το 90% του δρόμου για να πάρουμε τη δόση» και ότι «πλησιάζουμε προς το τέλος και πρέπει να δώσουμε απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που έχουν ακόμα μείνει αναπάντητα».

Ζητούμενο πάντως παραμένει για την κυβέρνηση η διασφάλιση της ψήφισης των επώδυνων μέτρων στη Βουλή, δεδομένου ότι ήδη αρκετοί βουλευτές έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να μη δώσουν τη συναίνεσή τους, προκαλώντας έτσι τριγμούς στον τρικομματικό συνασπισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα