ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ

Μετέωρο παραμένει το πολιτικό σκηνικό στο Ιράν με πολλά μέτωπα ανοιχτά τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, καθώς η χώρα χειμάζεται από τις κυρώσεις, που έχει επιβάλει η Δύση, λόγω του πυρηνικού προγράμματος, που εκτελεί.

Συντηρητικοί και κληρικοί χαρακτηρίζουν αποκλίνουσα την πολιτική, που ακολουθεί ο Πρόεδρος Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ, γιατί κατά την άποψή τους έχει υιοθετήσει μια εθνικιστική και όχι ισλαμική προσέγγιση στη διακυβέρνηση της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, προκλητική

θεωρείται και η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει προσεχών ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στη διαβόητη φυλακή Εβίν, στα βόρεια της Τεχεράνης, όπου παραμένει ο Αλί Ακμπάρ Τζαβανφέκρ, πρώην σύμβουλός του για θέματα Τύπου.

Ο Τζαβανφέκρ οδηγήθηκε στη φυλακή τον περασμένο μήνα, μετά τις δύο καταδίκες του σε φυλάκιση έξι μηνών επειδή προσέβαλε τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και επειδή δημοσίευσε «αντιισλαμικά» άρθρα σε εφημερίδες που συνδέονται με το IRNA. Το δικαστήριο του στέρησε τα πολιτικά του δικαιώματα και του απαγόρευσε να δημοσιογραφεί για πέντε χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα