ΣΥΡΙΖΑ: Τα… παθήματα από το «σίριαλ Καρυπίδη»

09:01 7/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Η υποψηφιότητα του Κοζανίτη δημοσιογράφου αναμένεται να τελειώσει σήμερα και επισήμως, με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις 4 το απόγευμα.

Ωστόσο, έως αργά χθες το βράδυ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεχόταν το ένα πλήγμα μετά το άλλο. ήδη από χθες το πρωί, ένα ένα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονταν δημοσίως πως η επιλογή του κ. Καρυπίδη είναι μάλλον ανοίκεια με τις αξίες της Αριστεράς, ωστόσο ακόμη ήταν όλα ανοιχτά. Στη συνέχεια, η Κουμουνδούρου έστειλε

«σήμα» πως η υποψηφιότητα αποσύρεται, με τις σαφείς αιχμές που άφησε εναντίον του ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης –«αν εννοούσε όσα έχει γράψει, όχι μόνο υποψήφιος δεν μπορεί να είναι, αλλά ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο δε θα μπορεί να περάσει», είχε επισημάνει . Όμως, η εικόνα μπλέχτηκε ξανά χθες το βράδυ, καθώς το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, με ψήφους 9 υπέρ και 3 κατά, σε μία άτυπη ψηφοφορία, επαναβεβαίωσε τη βούληση της οργάνωσης για την υποψηφιότητα Καρυπίδη.

Τελειωμένη υπόθεση

Όλα αυτά, ενώ ήδη από χθες το μεσημέρι, βρίσκονταν στην Κοζάνη για διαβουλεύσεις με τους τοπικούς παράγοντες και τον ίδιο τον υποψήφιο ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Κώστας Πουλάκης. Κι όμως, η απόφανση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετη με τις διαθέσεις της Κουμουνδούρου.

Διαιώνιση του λάθους

Πάντως, ήδη από χθες, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν από την ηγεσία του κόμματος να μην ροκανίζει το χρόνο, αλλά να ανακοινώσει «εδώ και τώρα» την απόσυρση του Θόδωρου Καρυπίδη. Μάλιστα, κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είχε μιλήσει στον Αλέξη Τσίπρα για «διαιώνιση του λάθος», ζητώντας την καρατόμηση του Κοζανίτη δημοσιογράφου. Ωστόσο, ο χρόνος πέρασε, η υπόθεση Καρυπίδη μετετράπη σε… σίριαλ και πλέον, είναι σαφές πως ούτε ο ίδιος ο υποψήφιος θα κάνει τη χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί από την κούρσα της περιφέρειας.
Αντιθέτως, χθες, μετά την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο Θόδωρος Καρυπίδης διένειμε στα τοπικά ΜΜΕ γραπτή δήλωση, προαναγγέλλοντας ότι ο ίδιος θα εμμείνει στη διεκδίκηση της περιφέρειας, είτε με το χρίσμα της Κουμουνδούρου είχε χωρίς. «Τα χαλκεία δεν μας τρομάζουν, συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Μαζί θα δώσουμε την απάντηση στις επερχόμενες εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κοζανίτης δημοσιογράφος, προαναγγέλλοντας πως θα κατέβει ως «αντάρτης» στις εκλογές. Μ’ άλλα λόγια, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να «φτιάξει» τον Θόδωρο Καρυπίδη, να… χάσει την περιφέρεια και να δημιουργήσει ρήγμα στην οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα