ΣΥΡΙΖΑ: «Πάνω από 35%» στις Ευρωεκλογές

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Υψηλότατη πηγή της Κουμουνδούρου έλεγε πως τα συγκεκριμένα σενάρια αποτελούν την «τελευταία γραμμή της απελπισίας της κυβέρνησης» και απέρριπτε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συναινέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε έναν «ιστορικό συμβιβασμό» μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς.

Ψηλά ο πήχυς

Παράλληλα, η ίδια κορυφαία πηγή επιβεβαίωνε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις Ευρωεκλογές

και στις περιφερειακές εκλογές, ενώ πρόσθετε με νόημα ότι «οι δημοτικές εκλογές είναι κάτι διαφορετικό, λόγω των τοπικών ιδιαιτεροτήτων στις υποψηφιότητες».

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «σκορ» στις 13 περιφέρειες της χώρας να είναι υπέρ του ιδίου, με πηγές της Κουμουνδούρου να προεξοφλούν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να εκλέξει περιφερειάρχη Αττικής ή δήμαρχο Αθηναίων, «θα σταλεί ένα πολύ δυνατό πολιτικό μήνυμα». Παράλληλα, ανώτατη πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτό να κερδίσει τον δήμο Πειραιά και τον δήμο Πατραίων, σε αντίθεση με τον δήμο Θεσσαλονίκης. Πάντως, θεωρείται δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευθεί στη μάχη των περιφερειακών εκλογών με «13 αναγνωρίσιμα στελέχη σε όλες τις περιφέρειες», κατά τη φράση που χρησιμοποίησε στην Πολιτική Γραμματεία ο Αλέξης Τσίπρας.

Στόχος 6-8 ευρωβουλευτές

Τέλος, η ίδια πηγή επισήμανε ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές είναι η εκλογή 6 έως 8 ευρωβουλευτών, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι η Κουμουνδούρου επιθυμεί να περάσει το 30% και να φτάσει έως και το 35-36%.

Το «εσωκομματικό δημοψήφισμα» με το οποίο θα καταρτιστεί το ευρωψηφοδέλτιο προγραμματίζεται για τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ κατά πληροφορίες, στην πρώτη 6άδα (που είναι εκλόγιμη) θα μείνουν «ελεύθερες» δύο θέσεις, προκειμένου να τοποθετηθούν προσωπικότητες εκτός δημοψηφίσματος, που θα σηματοδοτούν το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους. Τέλος, θα μείνει ελεύθερη μάλλον και άλλη μία θέση, είτε η 7η είτε η 8η, που υπό προϋποθέσεις (τουλάχιστον η έβδομη) μπορεί να είναι εκλόγιμες.

Keywords
Τυχαία Θέματα