ΣΥΡΙΖΑ: ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Με σύνθημα «όλοι στους δρόμους να μην περάσουν τα μέτρα», ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στις παρελάσεις, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου θυμούνται πολύ καλά τι ακριβώς έγινε πέρυσι στις 28 Οκτωβρίου, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου δέχθηκε ένα ισχυρό πολιτικό πλήγμα και αναγνωρίζουν απολύτως ότι και η αυριανή παρέλαση θα αποτελέσει πολιτικό τεστ

για την κυβέρνηση.

Έτσι, η Κουμουνδούρου καλεί το λαό να πει το δικό του «όχι» ανήμερα της εθνικής επετείου, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη να τάσσεται υπέρ των παρελάσεων μετά την «επίσημη» παρέλαση.

Φόβος για έκτροπα

Πάντως, ο φόβος για τυχόν έκτροπα φυλάει… τα έρημα. Εξ ου και χθες, ο κ. Λαφαζάνης διευκρίνισε: «Δεν λέμε να ακυρώσουμε τις παρελάσεις ούτε να παρέμβουμε μέσα σε αυτές. Οι παρελάσεις λέμε ότι πρέπει να διεξαχθούν κανονικά και από εκεί και πέρα να εκφραστεί ο κόσμος με δική του παρέλαση που θα ακολουθήσει τις επίσημες παρελάσεις, βροντοφωνάζοντας τα δικά του σύγχρονα μεγάλα “όχι”». Παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FΜ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι τα κεντρικά θέματα της παρέλασης στην οποία καλεί το λαό είναι «όχι στο φασισμό, όχι στην τρόικα, όχι στα μνημόνια».

 Καταγγελίες για στρατιώτες

Εντωμεταξύ, χθες, ο «σκιώδης» υπουργός Εθνικής Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θοδωρής Δρίτσας, κάλεσε την κυβέρνηση να μην στείλει στρατιώτες στις παρελάσεις, υπό το φόβο επεισοδίων. Ο κ. Δρίτσας επικαλέστηκε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, υλοποιείται σχέδιο παρουσίας άνω των 1.000 στρατιωτών στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, με αποστολή την «ανάληψη άτυπων αστυνομικών καθηκόντων». «Απορία και ανησυχία γεννούν αυτές οι πληροφορίες. Είναι αδιανόητη και επικίνδυνη ακόμα και μόνο η σκέψη να ανατίθενται σε στρατιωτικούς καθήκοντα άτυπης αστυνόμευσης. Παρά το προφορικό – τηλεφωνικό ήδη από προχθές διάβημά μου δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση των πληροφοριών», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση «να ακυρώσει κάθε παρανοϊκή σκέψη, έστω έμμεσης εμπλοκής, των Ενόπλων Δυνάμεων, σε αστυνομικού χαρακτήρα αποστολές». «Ο λαός έχει δικαίωμα να τιμήσει την επέτειο, προβάλλοντας τις σύγχρονες διεκδικήσεις του», κατέληξε ο Θοδωρής Δρίτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα